Călătorii: Roma, un oraş spectacol

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Joi, 05 mai 2022, 11:38

Un loc plin de istorie, de frumuseţe şi de magie, Roma este un oraş pe care trebuie să-l vizitezi cel puţin o dată în viaţă.
Roma este, probabil, unul dintre oraşele care-ţi oferă, din punct de vedere turistic, o vacanţă completă. Istoria, frumuseţea, tradiţia şi modernismul se împletesc perfect în capitala lumii, aşa cum a fost denumită de-a lungul timpului. Aşadar, fie că ai la dispoziţie numai câteva zile sau, din contră, câteva săptămâni, există în oraşul de pe malul Tibrului câteva locuri pe care nu trebuie să le ratezi.

Prima oprire: Colosseumul

După cum probabil ştii, imensul amfiteatru este cel mai important obiectiv vizitat de turiştii din întreaga lume. El a fost construit între anii 72-80, sub împăratul Vespanian, fiind cunoscut iniţial sub numele de Amfiteatrul Flaviilor. Impresionanta clădire te va uimi de îndată ce vei da ochii cu ea, însă vei avea destul timp să o analizezi aşteptând la cozile de la intrarea în Colosseumul din Roma.

De aici, te poţi îndrepta spre Forumul Roman.

Nu e nevoie să iei niciun mijloc de transport, deoarece cele două puncte de interes sunt foarte aproape unul de altul. Despre Forumul roman probabil ştii că a fost centrul vieţii politice din Imperiul Roman. Astăzi, însă, pentru a te putea bucura cu adevărat de o incursiune în trecut, e nevoie de imaginaţie. Doar aşa vei putea aprecia cu adevărat frumuseţea şi spectaculozitatea a ceea ce a fost odată Forumul roman.

Vizitează centrul vechi

Următorul obiectiv care trebuie bifat este Pantheonul. El a fost construit acum mai bine de 1.800 de ani şi are o înălţime de peste 43 de metri, fiind, până în anul 1436, cel mai înalt dom din lume. Spectaculoasa clădire se află în Piaţa della Rotonda, în centrul istoric al Romei, nu departe de Piaţa Navona, un alt obiectiv pe care nu trebuie să-l ratezi. Aşadar, după ce ai vizitat Pantheonul, îndreaptă-te către Piaţa Navona. Plină de terase şi artişti care pictează în aer liber, Piazza are nu mai puţin de trei fântâni. Cea mai mare este Fontana dei Quattro Fiumi (Fântâna celor patru fluvii).
De aici, dacă vrei să surprinzi mai bine atmosfera din capitala Italiei, o poţi lua la pas spre  Fontana di Trevi. Celebra fântână este situată în micuţa piaţă Trevi din cartierul Quirinale, unde poţi poposi şi pentru o cafea italienească la una dintre terasele ce înconjoară monumentul. Înainte de a pleca, nu uita să arunci un bănuţ în fântână.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter