5 destinații și țări de evitat în luna august dacă pleci în vacanță!

De Adina Zamfir, pe

August este luna de vacanță preferată și de europeni, și de asiatici, și de americani. Cu toate acestea, cele mai interesante destinații sunt fie prea scumpe, fie prea toride. Iată câteva orașe sau țări de evitat în luna august din cauza aglomerației, a prețurilor foarte mari și a temperaturilor caniculare.

Cuprins

Grecia și insulele ei atractive, de evitat în luna august

5 destinații și țări de evitat în luna august dacă pleci în vacanță!
Acropole, Atena

Temperaturile cresc veritiginos în Grecia, în luna august, și pot atinge ușor aproape 40 de grade Celsius ziua, la orele prânzului. Aerul este torid, nisipul pe plaje este încins, iar grecii își iau pauze lungi la amiază pentru a se feri de căldură. Multe magazine și terase se închid între orele 13 și 17. Tot ce ai de făcut este să te retragi la răcoare, în hotel.

În plus, riscul de incendiu de vegetație este foarte mare, atât în luna iulie, cât și în luna august. Pădurile de pini și vegetația uscată se aprind ușor de la o țigară aruncată neglijent sau de la soarele torid. Incendiile pot izbucni oricând lângă stațiunea unde ești cazat.

Luna august este o perioadă cu temperaturi greu de suportat în Grecia pentru persoanele care suferă cu inima, pentru persoanele mai în vârstă sau pentru copiii mici, deși mulți români aleg această destinație de vacanță. În plus, și prețurile sunt la cotele cele mai mari. Dacă ai probleme cu soarele și căldura, mai bine alegi țări mai răcoroase precum Croația, Elveția sau Austria. Așteaptă să mergi în Grecia în lunile septembrie și octombrie, când temperaturile încep să fie suportabile, dar apa mării este în continuare caldă și plăcută.

Lisabona – Portugalia

5 destinații și țări de evitat în luna august dacă pleci în vacanță!
Lisabona, Piața de Comerț

August este una dintre cele mai costisitoare și aglomerate luni pentru vacanțe în Portugalia, în special în Lisabona și Porto. Temperatura medie este foarte plăcută, poți face multe plimbări pe jos prin oraș dimineața, poți vizita toate atracțiile Capitalei, dar prețurile sunt cele mai ridicate în luna august. Așteaptă a doua jumătate a lunii septembrie, dacă vrei să găsești prețuri rezonabile la cazare și pe la terase.

Portugalia poate fi pe lista cu țări de evitat în luna august și din cauza aglomerației. În Lisabona, vei sta mult la coadă pentru o plimbare cu funicularul Santa Justa sau la casa de bilete pentru Castelul Sao Jorge. Alege o perioadă mai liniștită și te vei bucura de toate atracțiile acestui oraș pe îndelete, mai ales dacă îți plac petrecerile de stradă din cartierul Alfama.

Amsterdam – Olanda

5 destinații și țări de evitat în luna august dacă pleci în vacanță!

La fel ca Lisabona, Amsterdam reprezintă o destinație foarte aglomerată în luna august. Cei mai mulți turiști indieni, asiatici și europeni se îngrămădesc pe străduțele înguste ale orașului, prin Cartierul Luminilor Roșii, stau la coadă pentru o plimbare cu barca pe canale și împânzesc terasele.

August este plăcut în Amsterdam, vremea este excelentă, poate uneori prea caldă la orele prânzului, dar aglomerația este la cote maxime și prețurile la fel. Pentru Amsterdam și pentru multe alte destinații interesante din Olanda ai nevoie de un buget mult mai generos, poate chiar de trei ori mai mulți bani decât în Italia sau Germania.

Olanda poate fi vizitată cu un buget mai redus primăvara sau în luna iunie, când începe vremea frumoasă.

India – Agra și Taj Mahal

5 destinații și țări de evitat în luna august dacă pleci în vacanță!

Dacă ți-ai propus să vezi cu ochii tăi clădirea minunată a Taj Mahal-ului, trebuie să știi că India este una dintre acele țări pe care trebuie să le eviți în luna august. Vara, în India, durează din aprilie până în iunie și atunci pot fi temperaturi caniculare, greu de suportat. Din iunie, până în septembrie începe sezonul musonilor, iar umezeala și căldura înăbușitoare sunt și mai greu de suportat decât temperaturile toride.

Cea mai bună perioadă să vizitezi India și minunățiile acestei țări este în luna octombrie și în eventual în luna noiembrie. Atunci vor fi temperaturi plăcute, cuprinse între 25 și 28 de grade Celsius, iar vegetația explodează, totul înflorește și parcurile sunt pline de parfum după sezonul musonilor. Taj Mahal este minunat în orice perioadă a anului, dar este mult mai bine să îl vizitezi când vremea este suportabilă.

Scoția, pădurile, castelele și musculițele

5 destinații și țări de evitat în luna august dacă pleci în vacanță!
Loch Ness, Scotia

Nici să nu te gândești să vizitezi Scoția în luna august. Aici nu te vor necăji nici temperaturile mari ca în Grecia, nici prețurile piperate ca în Olanda, în schimb… ”te vor devora” musculițele care pișcă strașnic.

August este sezonul musculițelor care, deși nu sunt înrudite cu țânțarii, se hrănesc cu sânge. Masculii acestor specii preferă nectarul, dar femelele caută sânge cald pentru a se hrăni și pentru a depune ouă.

În zonele verzi și umede din Scoția, musculițele proliferează, se adună în roiuri de mii de insecte și sunt o adevărată pacoste pentru turiști. Mai bine vizitezi Scoția și castelele ei de poveste în luna octombrie, când pădurile se îmbracă în culorile toamnei și îți oferă un spectacol impresionant! Și tot atunci poți îmbrăca fără rezerve celebrul kilt scoțian, să te asortezi cu localnicii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter