Călătorii TV Travel: În ce ţări mănânci cea mai bună ciocolată?

De Madalina Racorean, pe

Unul dintre cadourile primite des atunci când eram mici, de la cei care veneau în vizită de la drum lung, era ciocolata. Și azi se fac astfel de cadouri, iar suvenirul dulce e perfect, mai ales dacă are şi un gust divin şi e adus dintr-o ţară unde a făcut istorie. Reţetele ciocolatei din Belgia, Elveţia sau Spania sunt vechi, artizanale, nu ies numai pe benzile fabricilor, tocmai de aceea aceste ţări sunt preferate de iubitorii de dulciuri.
În Elveţia laptele pentru ciocolată are un „caracter istoric”

Lucrul acesta îl spune Gerard Quera, un ciocolatier vestit din Elveţia, care ne aminteşte că laptele de calitate are cea mai mare contribuţie la prepararea ciocolatei rafinate. Aşadar, eleveţienii ştiu că laptele oferă o caracteristică deosebită ciocolatei, tocmai de aceea sunt convinşi că vacile de la care e muls trebuie să pască pe o anumită păşune. Tot Gerard Quera spunea că ciocolata nu este ceva de mâncare, e doar ceva ce trebuie degustat, savurat. Am putea numi asta o percepţie a simţurilor delicate, rafinate. Unul din sortimentele de ciocolată cu care Quera se mândreşte este cel umplut cu şampanie: o cochilie neagră, care în interior are o trufă umplută cu şampanie adevărată.
Cea mai veche fabrică mecanizată de ciocolată a fost dechisă în 1796 de Francois Louis Cailler, la Corsier-sur-Vevey. Marca este veche, însă o găsiţi şi azi în magazinele de ciocolată din Elveţia. Alte companii renumite din ţara cantoanelor, cunoscute pentru fabricarea celei mai bune ciocolate sunt Cailler-Nestle, Toblerone, Lindt, Treuscher şi Sprungli.

Mai multe secrete despre istoria ciocolatei vei descoperi accesând blogul Ciprian a fost acolo.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter