Sex: Afrodisiacele care-ţi transformă viaţa sexuală

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 04 aprilie 2022, 11:56

Exista momente când e mai greu să ajungi în locul acela. Nu mă refer la Nirvana, ci la zilele în care excitarea vine mai greu decât în mod normal.

Cu toţii trecem prin asta, pentru că dispoziţia sexuală nu ţine doar de talentul partenerului, ci şi de mulţi factori externi. Încă de la strămoşii noştri romani, s-au găsit câteva trucuri care să ajute în astfel de situaţii. Sunt numite afrodisiace şi vin în diferite forme: mâncăruri, mirosuri, băuturi sau medicamente care favorizează excitarea. Cum cel mai mare organ sexual este creierul, afrodisacele funcţionează pe baza asocierilor pe care le face acest organ cu actul sexual sau cu organele genitale.

Alimente cu iz de sex

Cele mai cunoscute sunt stridiile. Romanii pomeneau în scrierile lor despre depravarea femeilor care mâncau stridii. Conţinutul în zinc şi omega 3 sporeşte dorinţele sexuale atât ale femeilor, cât şi ale bărbaţilor.

Arginina din fructele uscate, precum alune, nuci, seminţe de floarea soarelui, fistic şi seminţe de dovleac ajută la circulaţia sângelui spre extremităţi, deci şi la excitare.

Din categoria afrodisiacelor bune pentru bărbaţi, ar fi bine să încercaţi uleiul de măsline. Femeile se pot bucura de efectele pe care soia le are asupra apetitului sexual. Mugurii de pin erau folosiţi de vracii din timpuri străvechi în licori special pregătite pentru a ajuta la stimularea sexuală. Tot în categoria fructelor care sporesc libidoul se numără şi papaya.

Despre ţelină s-a tot vehiculat că ar fi un bun afrodisiac. Multă vreme s-a crezut că e un simplu mit. Odată ce s-a dovedit că ţelina conţine androsteron, un hormon care ajută la stimularea sexuală, mitul a devenit fapt real.

Citeşte mai multe pe Dindragoste.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter