Călătorii TV Travel: Sfaturi pentru vacanţe în ţări pe care le vezi pentru prima dată

De Madalina Racorean, pe

A venit vremea să îţi faci conştiincios bagajele şi să te avânţi cu emoţie spre prima ta vacanţă. Îţi doreşti ca totul să fie perfect, chiar dacă nu ai mai fost în destinaţia pe care ai ales-o de data aceasta…
E nevoie să cunoşti câteva ponturi, indiferent dacă te opreşti într-o ţară musulmană ca Marocul, sau într-o regiune europeană ca Franţa.

Vacanţa ta, într-o ţară pe care o vezi prima dată ar putea părea o aparentă normalitate: bagaje, avion, (sau poate maşină), drum mai mult sau mai puţin obositor cu gândul la distracţia şi relaxarea la care ai visat luni întregi. Cu toate astea, e bine ca înainte de a pleca să te informezi, să încerci să cunoşti cât mai multe lucruri despre ţara sau regiunea în care vrei să te opreşti, pentru că astfel vei avea parte de un sejur mult mai liniştit. Nu de alta, dar se întâmplă des ca până şi o vacanţă să îţi dea bătăi de cap…

Cum găseşti cazare ieftină la Paris?

Cam toată lumea doreşte să se bucure de frumuseţile Parisului, măcar o dată în viaţă. Dar la fel de bine, oricine ştie că în capitala Franţei cazarea la hoteluri este destul de scumpă. Un hotel cheap, acolo înseamnă de obicei 47 de euro pe noapte, iar dacă rezervi camere cu o lună înainte, poţi dormi cu doar 42 de euro pe noapte. Ca exemplu, hotelul „Formule 1”. Din păcate aici nu există decât baie pe hol, dar acesta nu este tocmai un impediment, dacă ne gândim că preţul e bun. Cei care au fost au spus că este foarte curat şi peste toate ai parte de un mic dejun săţios.. Dacă mergeţi în grup, mai mult de patru persoane, cel mai bine e să închiriaţi un apartament sau să încercaţi să vă opriţi la case particulare, care au camere în plus, oferite de proprietari turiştilor străini la preţuri modice.

Respectă tradiţiile într-o ţară musulmană ca Maroc

Orice turist de gen feminin care merge în ţări musulmane trebuie să ştie că Islamul menţine o segregare a sexelor, iar rolurile acestora sunt clar stabilite prin legi şi mai clare. Dacă de exemplu vei vizita o moschee, acoperirea braţelor, a decolteului, a genunchilor şi a capului sunt obligatorii. Pe stradă nu este voie să umbli descoperită, mai ales dacă ai părul roşcat, şaten deschis sau blond. Bărbaţii din Maroc îţi vor arunca priviri insistente şi vor încerca să te mângâie pe păr, aşadar e mai bine să eviţi astfel de incidente neplăcute. În Maroc există poliţia turismului, aşa că te poţi adresa lor în caz de nevoie. De asemenea, există foarte multe reguli pe care le vei considera nedrepte, însă ţi se vor părea până la urmă rezonabile, mai ales că e musai să respecţi cultura unei astfel de ţări.

Citeşte pe tvtravel unde nu ai voie să mergi noaptea în Praga

Cum să mergi cu automobilul din dotare în Grecia?

Nu vei pleca niciodată la drum fără hărţi! Sunt de mare ajutor!  Nu te rătăceşti în primul rând prin Bulgaria, pentru că asta-i ruta ce trebuie urmată  pentru a ajunge în Grecia. Fii cu ochii în patru la semnele de circulaţie, pentru că în ambele tări poliţia e la orice pas, iar dacă nu eşti atentă te poţi trezi cu amenzi usturătoare. În Grecia cel puţin, poliţia e incoruptibilă, dar o vei întâlni mult mai rar decât pe şoselele din Bulgaria, unde stau la pândă „oamenii legii” mai mult pentru şpagă.  Ai grijă de asemenea ca maşina ta să fie dotată cu absolut orice cere comunitatea europeană. Și nu în ultimul rând nu pleca de acasă cu un automobil care nu a trecut prin service, nu de alta dar în Grecia te va costa destul de mult schimbarea unui cauciuc…

Citeşte pe tvtravel de ce nu ai voie să bei apă de la canal în Egipt

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter