Călătorii TV Travel: Maroc, destinaţia aventurilor maure

De Madalina Racorean, pe

În Maroc senzaţiile tari le cunoşti călare pe o cămilă, dar mai ales atunci când începi să descoperi secretele unei culturi pentru care tehnologia este un păcat, iar simbioza perfectă cu deşertul o a doua religie.
Mirosul în Maroc e diferit, coloratura e diferită, aşadar jocul vizual-olfactiv este o aventură la care iei parte cu toată fiinţa ta. O lume mistică care se aşterne la picioarele turiştilor cu tot cu poveştile şi istoriile sale fermecătoare.

În Marrakech, oraşul idolilor găseşti cea mai mare piaţă din lume

În traducere, pentru cine nu ştie, Marrakech înseamnă Dumnezeu sau idoli. Se mai numeşte Oraşul Roşu şi este aşezat la poalele muntelui Atlas, acoperit cu zăpadă pe tot timpul anului. În acestă urbe găseşti cea mai mare piaţă din Africa, un loc fascinant, plin de culoare şi mai ales plin de lume la orice oră din zi şi din noapte. Fii cu ochii în patru, capcanele turistice în piaţa extrem de aglomerată, numită Djemaa el Fna sunt la tot pasul. Vânzătorii de suveniruri devin brusc receptivi la apariţia turiştilor straini, pentru care preţul va fi întotdeauna un pic mai mare decât de obicei. Tocmeala e cea mai bună metodă să scapi de urâtul sentiment al buzunarului gol… În acest centru comercial uriaş vei găsi pe lângă alimente şi foarte multe textile, de la haine tradiţionale, până la tot felul de şaluri perne, cuverturi, mătase colorată manual, ceramică, bijuterii sau carpete foarte viu colorate.

În Fes mănânci tagine şi bei ceai de mentă preparat cun ingrediente dulci. Mai multe pe TV Travel.
Poţi citi mai multe pe acest subiect, direct din Blogul „Ciprian a fost acolo”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter