Călătorii TV Travel: Cinci dintre cele mai populare muzee erotice din lume

De Madalina Racorean, pe

Sexul şi erotismul fac parte din istoria omenirii. Sună emfatic, nenatural? Nu, pentru că atunci când a descoperit focul, bărbatul era convins că va avea parte de mai mult sex lângă o sursă de căldură ce oferea confort şi tihnă într-o peşteră răcoroasă.
Istoria timpurie a sexului vine cu dovezi clare, ca de exemplu o pictură murală dintr-o grotă din Preistoric, care printre alte activităţi specifice omului neanderthalian, transpunea un act sexual. Azi există muzee ale sexului în toată lumea, locuri ideale pentru a descoperi exponate istorice legate de sexualitate şi artă erotică de pe tot mapamondul.

Muzeul erotic din Amsterdam

Viaţa relaxată de la Amsterdam oferă vizitatorilor acestui oraş un muzeu pe măsura… Muzeul erotic al urbei e plin de amănunte ce amintesc de amorul dintre oameni. Amorul fizic.  Ca locaţie se află pe o străduţă banală a Amsterdamului şi aproape că nici nu l-ai zări dacă nu te-ar surprinde luminos o reclamă agăţată de clădire care ţintuieşte spre stradă. Format din cinci încăperi, muzeul găzduieşte fotografie erotică, tablouri şi multe alte obiecte de gen, surprinzătoare, dar totuşi previzibile. Preţul unui bilet nu este foarte mare, dar cu toate astea nu vezi mai mult de 5 persoane în toată clădirea. Până şi programul muzeului e prelungit, doritorii se pot aventura în lumea obiectelor sexuale olandeze  până la ora 2 noaptea, lucru bun mai ales pentru vizitatorii care încă nu ştiu chiar totul de spre sex.

Muzeul erotic din Berlin

Cine doreşte să afle cât mai multe lucruri despre arta şi istoria sexului trebuie să viziteze Muzeul erotic din Berlin. E complet! Și este cel mai vizitat din capitala Germaniei. Există aici peste 5000 de obiecte cu tentă sexuală din toată lumea. Falusuri cioplite în lemn din Bali, tablouri cu nuduri feminine şi masculine, măşti africane de fertilitate, dar şi obiecte moderne, care amintesc de fetişism sau de practicile sado-masochiste. Impresionantă este şi colecţia de artă erotică japoneză cu picturile realizate pe mătase, dedicate în timpuri vechi cuplurilor abia căsătorite, ce aveau nevoie de iniţiere în arta sexului.
Adresa muzeului este Strada Joachimstaler nr. 4.

Citeşte mai multe pe Blogul Ciprian a fost acolo.

Un articol de Mădălina Răcorean

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter