Călătorii: Ai fost până acum în Abruzzo?

De Lumea Femeilor, pe

Zdruncinată de un seism în urmă cu patru ani, regiunea italiană Abruzzo devine din ce în ce mai căutată. Şi e considerată o „regină a agroturismului”. S-o vizităm!
De la mare, la munte
Abruzzo este împărţit în patru regiuni ÎPescara, Aquila, Chieti şi Teramo), astfel are marele avantaj de a se desfăşura între Marea Adriatică şi Munţii Apenini. Parcul Naţional Abruzzo include un magnific lac, Scanno. Există nu mai puţin de 21 de piste de ski, la care se ajunge repede Îsunt la 150 km distanţă de Roma).
Cultură din Antichitate până în zilele noastre
Locuită încă din epoca neolitică, Abruzzo poartă pecetea Imperiului Roman prin multitudinea de mânăstiri, conventuri şi muzee. Ţi-l recomand pe cel al poporului, Via delle Caserme 22, Pescara). Muzeul muzical din Ortona te pune în atmosfera Festivalului de jazz, care datează din 1950. Tot litora­lul este plin de evenimente acvatice şi hipice.
Peşte, fructe de mare, salam, ulei de măsline şi vin
Toate există şi se produc în regiunea Abruzzo. Eşti în patria adevăratului vin Montepulciano şi la oenotecile special amenajate pentru public. Nu te împiedică nimeni să guşti soiuri din ani diferiţi. Vei fi ca acasă, aproape, căci di­versitatea produselor tradiţionale îţi va stârni cele mai ascunse pofte. Meniul e îmbogăţit cu brânză, cârnaţi, pâine de casă, miere. Şi da, uleiul de măsline are alt gust, uşor fructat, verde cu reflexe aurii, pesemne de la soarele care scaldă dealurile pline cu măslini.
Mărturisesc cu mâna pe inimă: într-un restaurant micuţ din apropierea mării am mâncat cele mai sa­vuroase fructe de mare din viaţa mea de până acum şi cel mai gustos peşte. Dar cred că în gustul scoicilor, creveţilor şi al peştelui este un amestec de lumi asemănător mării: ortodoxă, catolică şi musulmană. Să nu uit! Nu rata lichio­rul de genţiană oferit ca digestiv după masă. Este băutură tradiţională!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter