Butonul-îmbrățișare. O mamă a găsit cea mai frumoasă soluție pentru ca fiul ei să nu îi mai simtă lipsa

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 28 septembrie 2017, 15:03
Louise Mallett, o mamă cu trei copii din Marea Britanie, rămânea cu un gust amar când îl lăsa pe mezin în lacrimi în primele lui zile de școală, deși știa că îi este bine acolo, că este îngrijit și că se simte în siguranță alături de învățătoare și de ceilalți copii.

Dar lacrimile micuțului Max, la despărțire, o făceau să se simtă zilnic vinovată și tristă. Nimic nu funcționa – nici îmbrățișările lungi, nici pupicii, nici cuvintele de alinare, nimic, mereu pleca îngrijorată că cel mic o să plângă toată ziua după ea.

Însă, într-o zi a găsit o metodă ingenioasă, care a dat roade: metoda inimioarelor activate.

Louise a desenat o inimioară în palma ei, una în cea a lui Max, și o a treia, de rezervă, în caz că cea din palma copilului se va șterge, pe brațul lui. Odată desenate inimioarele, femeia i-a explicat fiului său în vârstă de patru ani că dacă apasă pe inimioara din palma lui atunci când se simte singur și îi este dor de ea, imediat va simți îmbrățișările pe care mama i le va trimite prin butonul-inimioară.

În drum spre școală, Louise și Max se țin întotdeauna de mână pentru a-și „încărca” butonale de îmbrățișări.

„Am apăsat de multe ori pe inimioară, dar nu am plâns deloc, mami”, sunt cuvintele pe care Max i le spune zilnic mamei lui, atunci când ajunge acasă.

Văzând că funcționează, Louise Mallet a împărtășit metoda butonului-inimioară în mediul virtual, pentru a inspira și alți părinți. Multți oameni i-au fost recunoscători lui Louse pentru că astfel și-au „salvat” copiii de la lacrimi și dor de părinți pe timpul orelor petrecute la școală sau la grădiniță.

Citește și – Gestul unei mame singure pentru băiețelul ei de cinci ani. De ce s-a dus la grădiniță deghizată în bărbat

Citește și – „Când plecam la şcoală, tata îmi punea câte un bilet în ghiozdan”

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter