Bradley Cooper, recompensat de Cinemateca Americană pentru contribuția sa în domeniul cinematografiei

De Oana Savin, pe
Actorul Bradley Cooper va fi recompensat cu premiul Cinematecii Americane, în semn de recunoaștere a contribuției sale în domeniul cinematografiei.

Evenimentul va avea loc pe 29 noiembrie, la hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills, Los Angeles, notează Hollywood Reporter.

Citește și: Bradley Cooper şi Irina Shayk au devenit părinţi

Organizația onorează în fiecare an un actor, regizor sau producător de film aflat în plin avânt în carieră ce are „o contribuție semnificativă la dezvoltarea artei filmului”, încă din 1986.

Bradley Cooper a devenit celebru graţie rolului Will Tippin din serialul de succes „Alias”, dar şi al celui din surprinzătoarea serie „Marea mahmureală/ The Hangover”, lansată în 2009.

Citește și: Bradley Cooper, magnat al unui imperiu de cherestea

De asemenea, Cooper este cel de-al zecelea actor nominalizat la Oscar trei ani consecutiv, pentru rolurile din drama „Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook (2012), de David O. Russell, „Ţeapă în stil american/ American Hustle” (2013), de acelaşi David O. Russell, şi „Lunetistul american/ American Sniper” (2014), de Clint Eastwood.

Anul trecut, premiul Cinematecii Americane i-a revenit actriţei Amy Adams.

Cinemateca Americană a mai oferit acest premiu lui Matt Damon, Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Matthew McConaughey.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter