Bogdan Dumitrache: “Un act artistic trebuie sa fie autentic”

De Viva.ro, pe

Pe Bogdan Dumitrache il putem vedea, de astazi, intr-un nou rol principal pe marile ecrane, in cel mai recent film al regizorului Corneliu Porumboiu, Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism. Bogdan interpreteaza rolul unui regizor aflat in mijlocul filmarilor, prins intr-o relatie amoroasa cu o actriţă dintr-un rol secundar (jucată de Diana Avrămuţ). Am stat de vorba cu el despre ce a insemnat lucrul la acest film si despre noile sale proiecte.
Bogdan, intr-un interviu pentru VIVA!, declarai ca rolul din acest film te-a solicitat foarte tare. Te-a solicitat mai mult decat alte roluri (decat cel din „Pozitia Copilului”, de ex) sau intr-un alt fel? Cum anume?
Altfel. Toate proiectele de film au un consum mare de energie. Totul se intampla intr-un interval de 20-30 de zile, foarte intense. Zile lungi, in general, de 14-15 ore de filmare, trezit de la ora 6-7 am, un film este solicitant. In plus, e o miza mare. Ce a fost special la acest proiect a fost modul de lucru al lui Cornel. Foarte deschis, a fost o colaborare constanta fiecare aducand in ecuatie ce a putut mai bun.
Am construit impreuna de la inceput, de la apartamentul in care locuieste regizorul nostru, pana la textul scenariului si in final la personaj, m-am simtit implicat pe tot parcursul proiectului.  A fost mai degraba un efort mental sa tinem pasul unii cu ceilalti, sa intelegem si sa ne intelegem rostul fiecare, separat. Interesant a fost si modul de lucru cu scenariul, asemanator unui puzzle. Dupa ce am invatat cam tot scenariul, au inceput permutarile: secventa 5 s-a imparti in doua: la prima jumatate s-a renuntat, a doua jumatate s-a mutat spre finalul filmului si altele..
Citeşte interviul integral pe site-ul Viva.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter