Bangkok, cel mai frumos oraş al anului pentru turişti

De Nicoleta Galeteanu, pe

Frenetică şi cosmopolită, Capitala Thailandei a fost desemnată cel mai frumos oraş pe care merită să îl vizitezi în acest an.
Dintr-o serie de fascinante metropole aparent mai râvnite de turişti, oraşul Bangkok devansează oraşe precum New York, Roma sau Paris, potrivit votului cititorilor publicaţiei travelandleisure.com, pentru topul său anual.

Un amestec de tradiţie şi modernism, Bangkok este un oraş uimitor, construit pe coloane semeţe de sticlă şi oţel, cu temple si pagode, asemeni unui „Oraş al Îngerilor”, cum este adesea supranumit.

Cultural, spiritual şi comercial, Bangkok este, într-un cuvânt, fascinant.

Florenţa, oraşul artei renascentiste, este plasat pe locul doi în top, datorită în special atracţiilor culturale, arhitecturii impresionante ce poate fi admirată în special la numeroasele biserici şi, nu în ultimul rând, pentru brandurile celebre care se găsesc aici, cum sunt Gucci şi Cavalli.

Capitala Italiei nu lipseşte din itinerariul obligatoriu al celor de la „Travel and Leisure”, datorită construcţiilor sale antice emblematice cum este  Colosseum-ul. Roma este plasată pe locul trei.

Născut parcă dintr-o explozie de lumină şi culoare, spectaculosul New York ocupă locul patru pe lista destinaţiilor „obligatorii” în acest an. Cartierul artelor Chelsea este cea mai nouă atracţie pe care nu ar trebui să nu o ratezi dacă ajungi în „oraşul care nu doarme niciodată”.

Oraşul care leagă Asia de Europa, Istanbul este apreciat pentru valorile sale antice şi moderne în acelaşi timp, pentru arhitectura deosebită – palate şi moschei – şi pentru bucătăria sa delicioasă recunoscută în lume.

Fosta gazdă a Campionatelor Mondiale de Fotbal, Africa de Sud este clasată pe locul cinci în top, cu a sa Capitală vibrantă, colorată şi spectaculoasă, Cape Town.

În topul celor mai frumoase oraşe se numără şi Siem Reap, capitala provinciei ominime din nord-vestul Cambogiei, ţara marcată de istoria teribilă a  Khmerilor Roşii.

Sydney, Australia, urmează în clasamentul T+L, Barcelona, Spania, ocupă locul 9, iar „oraşul luminilor”, Paris, este desigur nelipsit din topurile destinaţiilor lumii.

Tu ce oraş ţi-ai dori să vizitezi?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter