Aylin Cadîr, între teatru și film pe ritmuri de jazz

De Revista Unica, pe

Află, din revista Unica de noiembrie, ultimele noutăţi din viaţa şi cariera îndrăgitei cântăreţe Aylin Cadîr. Sau mai degrabă actriţe?

S-a apucat de cântat jazz și are o trupă, The Lucky Charms, de care se ocupă cu mare seriozitate. Dar Aylin Cadîr se simte cel mai mult actriță, și-și dorește să facă filme și seriale de televiziune. Și să devină mamă.
Care au fost cele mai urâte lucruri care s-au spus de când te-ai apucat să cânți ?

Tot timpul îmi aduc aminte feedback-urile negative, de-asta evit uneori să le citesc. Multă vreme nu am intrat pe facebook-ul meu și nici pe youtube pentru că mi-era frică să văd ce spun oamenii. Am și angajat pe cineva care să se ocupe de partea online.
Cred că la-nceput de tot, când nu cântam cu băieții și am scos piesa “Crezi în mine”, a spus cineva că am voce de pisică spânzurată. Și asta a fost cam urât.

Cum a venit apropierea față de jazz?
Îmi place foarte mult. Asta ascult cel mai mult, asta fredonez cel mai mult, asta mi se potrivește.

Care este melodia ta de suflet de pe albumul Cloud?
Acum îmi place “Kiss” cel mai mult. Îmi place s-o cânt, și-mi plac și versurile. Le-a scris Cristina, de la Moonlight Breakfast. 

Tu nu te-ai gândit să-ți scrii versurile melodiilor?
M-am gândit, dar nu cred că ar ieși ceva extraordinar. Mi se pare că în momentul ăsta m-am implicat în așa de multe lucruri, mi-e teamă să nu fac greșeli. Și vreau să mă mențin pe ce am și fac cât de cât bine.
Aylin Cadîr, între teatru și film pe ritmuri de jazz

Cum îți dai seama când ai avut un spectacol bun?
Nu în funcție de aplauzele oamenilor. Deloc. Oamenii sunt obișnuiți să aplaude la sfârșitul reprezentațiilor. Și eu ca spectator cred că aplaud, chiar dacă nu mi-a plăcut extrem de mult un spectacol, în semn de apreciere a efortului artiștilor care s-au urcat pe șcenă. Dar nu poți să te iei după aplauze. Nu cred.
La teatru mie mi-e foarte clar. Sunt șcene pe care am uneori blocaje, nu-mi ies cum mi-aș dori, și am seri în care se-ntâmplă un declic și-mi reușesc. Atunci știu c-a fost un spectacol bun. Altfel, mă bazez foarte mult pe părerea oamenilor cu care sunt pe șcenă, mai ales a unora dintre ei. Dacă în Maitreyi, Vlad Zamfirescu îmi spune c-a fost foarte bine, am încredere în el. Și-n concerte primesc feedback de la băieții din trupă.

Te demoralizează o seară proastă?
Da. Rău. Nu mai vreau să mai cânt, nu mai vreau să mai joc, nu mai vreau nimic. Am avut câteva momente de genul ăsta. Dar a doua zi mi-am băut cafeaua și am luat-o de la capăt.

Ai un ritual anume înainte de un concert sau de un spectacol?
În ziua în care am spectacole sunt mai atentă să fiu odihnită, să mănânc ușor. Când eram la-nceput, îmi spuneam rugăciunile, dar acum nu mai fac asta. Mi-am dat seama că eram într-un soi de încrâncenare, care se simțea și pe șcenă. Acum pur și simplu încerc să fiu cât mai relaxată înainte de spectacole. Cu cât sunt mai liniștită, sunt și mai stăpână pe ce fac. Înainte de Forma lucrurilor (piesa în care joacă la Godot Cafe-Teatru)  ne dăm câte-un șut în fund.

Știu că în muzica pe care o faci te inspiră foarte mult cântăreața suedeză Lisa Ekdahl. Există oameni care spun că o copiezi?
Nu, oamenii nu au prea auzit de ea. Eu o ador, aș fi vrut să ne cânte la nuntă, și ar fi venit, dar era ocupată atunci.

La ce piese reacționează oamenii cel mai bine în concerte?
Oamenii au cele mai bune reacții după piesele cântate în română. Eu am un playlist complex, nu cânt doar piesele de pe album. Am și câteva de jazz, am și romanțe, am și piese în franceză, și-n turcă, și văd foarte clar că oamenii reacționează mai bine la melodiile românești.
Aylin Cadîr, între teatru și film pe ritmuri de jazz

Care a fost cea mai bună decizie pe care ai luat-o până în acest moment, din punct de vedere profesional?
Nu simt încă c-am făcut cel mai bun lucru pe care puteam să-l fac, nici în teatru, nici în muzică. Simt că pot să fac lucruri mult mai mari și mai frumoase. La mine toate s-au legat pentru că am fost bună atunci când trebuia să fiu bună și oamenii au văzut asta și m-au luat mai departe în proiectele lor. Dar încă n-am dat tot, de-asta nu pot să zic că există o decizie care mi-a marcat cariera încă.

Ce te motivează să te trezești dimineața?
În momentul ăsta mă trezesc dimineața pentru că trebuie scos afară Igor. Câinele nostru. E un mops micuț, negru, simpatic. Îl avem de patru ani.

Lângă ce actor ți-ar plăcea să joci?
Lângă Maggie Smith. Este adorabilă. Are atâtea subtexte într-o singură replică. Poate să facă doar o grimasă și să ți se pară c-a zis un monolog. O ador.

De ce ți-e dor cel mai des?
De prima copilărie, când mergeam la țară la bunica mea și era așa frumos, era belșug în toate. Acum dacă mă duc la bunica e o tristețe așa de mare. Mai e doar ea. Pe vremuri erau multe rude, se gătea,  bunica făcea pâine la cuptorul din curte, și-aveam un leagăn. Mi-e dor de mirosurile de-atunci, cu-atât mai tare cu cât știu că n-o să le mai simt. De câte ori simt miros de lemn ars sau de sobă mă duc cu gândul la perioada aceea. De-asta o să-mi și fac o sobă în căsuța nouă.

Care este visul cel mai mare pe care-l ai acum?
Mi-e și frică să le zic, sunt mai multe. Aș vrea să joc un personaj memorabil într-un film de succes, aș vrea să am un copil, să fac o piesă care să devină hit în afara țării.

Fără ce sau fără cine ți-ar fi greu să trăiești?
Fără Bebe. Nu pot să-mi închipui viața fără el. Mi se pare că în generația noastră oamenilor le este frică să se așeze într-o relație, să aibă încredere într-un om. La prima greșală renunță unul la altul și nu știu dacă e sănătos pentru suflet, care are nevoie de un partener. Nu poți să treci prin viață singur. Sau poate că așa sunt eu construită. Eu n-aș putea.

Ce greșală crezi că n-ai putea totuși să-i ierți soțului tău?
Crede-mă că uneori îi spun să mai facă și el ceva greșit. Singura lui greșală este că muncește extraordinar de mult. Dar am acceptat-o, pentru că munca îl face pe el să se simtă bine. Dar altfel, nici nu-mi închipui că m-ar putea înșela, sau lucruri de genul ăsta.

Și el? Are încredere în tine?
Are. Și eu încerc să nu-l dezamăgesc.

Citeşte continuarea interviului cu Aylin Cadîr în revista Unica de noiembrie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter