Artişti celebri descoperiţi la concursurile de talente

De Nicoleta Galeteanu, pe

Susan Boyle sau Costel Busuioc nu sunt singurele fenomene descoperite la concursurile de talente cunoscute în toată lumea. Există artişti cel puţin la fel de celebri…
 …despre care poate nu ştiai că au dat testul la show-urile muzicale.

Kelly Clarkson

Cu milioane de albume vândute în toată lumea şi cu două premii Grammy, probabil puţină lume îşi mai aminteşte că în urmă cu ceva ani, Kelly Clarkson (26 ani) tremura la audiţiile emisiunii „American Idol” alături de alţi 10.000 de candidaţi. Convinsă de câţiva prieteni să participe la concursul american, Kelly câştiga în anul 2002 primului sezon al emisiunii cu balada „A Moment Like This”, melodie care să o facă celebră şi pe Leona Lewis.

Un an mai târziu cântăreaţa de pop-rock îşi lansa primul album ce i-a adus popularitatea în rândul artiştilor, iar următorul a situato printre laureaţii disculului de platină în S.U.A.

Carrie Underwood

Are doar 26 ani şi are deja patru premii Grammy, admiratori în toată lumea şi câştiguri impresionante cu cele aproape 10 mii de albume vândute numai în S.U.A.

Şi în cazul său show-ul minune i-a influenţat major cariera, asigurânsu-i o ascensiune sigură şi rapidă în lumea artiştilor.

În vara anului 2004, cântăreaţa participă la audiţiile celui de-al patrulea sezon al emisiunii „American Idol” unde interpretează piesa „Alone”, a trupei Heart.

În urma reprezentaţiei, Simon Cowell va influenţa votanţii spunând fără ezitare că tânăra va câştiga negreşit competiţia şi va depăşi succesul celorlalţi câştigători ai concursului.

Leona Lewis

Leona Lewis (24 ani) a avut cel mai puternic debut al unei cântăreţe engleze în Statele Unite, dar asta după a cucerit mai întâi publicul britanic la show-ul „The X Factor”, în 2006.

Comparată de juriu (Simon Cowell, Louis Walsh şi Sharon Osbourne) cu Whitney Houston şi Celine Dion, Leona – în vârstă de 19 ani – s-a calificat în concurs cu şlagărul „Over the Rainbow”, al cântăreţei americane Judy Garland.

Melodia care i-a purtat şi mai mare noroc a fost piesa „A Moment Like This”, cu care a câştigat finala la sfârşitul anului 2006, piesă ce avea să ajungă anul următor single-ul anului.

Cowell a plăcut-o atât de mult încât a semnat un contract cu ea în valoare de 5 milioane de lire sterline, contribuind astfel la lansarea sa pe plan internaţional, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate.

Lucie Jones

O solistă de mare succes mai ales în Marea Britanie, imaginea celor mai renumite branduri din lume şi mai nou actriţă, popularitatea de care se bucură Lucie Jones (18 ani) se datorează aceluiaşi concurs revelator de talente.

În 2009, Lucie cucerea publicul „The X Factor” cu melodia „I Will Always Love You” a lui Whitney Houston, cu care s-a calificat fără porbleme în finală. Considerată una dintre cele mai bune voci ale emisiunii, artista a pierdut din păcate finala. Printre melodiile intrepretate de Lucie se numrără şi piesa Leonei Lewis, „Footprints In The Sand”.

Foto: Hepta.ro

Indiciul 4: reactivează

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter