De-anul Nou, fă-ţi cadou o vacanţă!

De Revista Unica, pe

Celor care deja visează la zilele libere de sărbători Carla Enea le propune o vacanţă în pitoreasca Lisabona. Iar celor ce-şi doresc altceva decât o destinaţie vest-europeană, tot ea le propune, în revista Unica de noiembrie, recent apărută la chioşcuri, un concediu fabulos în Mauritius, în Sankt Petersburg sau în Istanbul.
Capitala Portugaliei, Lisabona, te vrăjeşte cu străduţele labirintice ori cu trotuarele pietruite şi lustruite, cu micuţele restaurante unde supa zilei nu costă mai mult de 3 euro, cu arhitectura maură şi fântânile baroce, cu lifturile de unde ai ocazia să vezi oraşul de sus şi nopţile nebuneşti din cartierul Bairro Alto. Sigur că sunt multe de făcut, dar crede-mă, una dintre experienţele de neratat este plimbarea cu tramvaiul 28.
Nu numai că trece prin cartierele cele mai autentice, Graça, Mouraria, Alfama, Baixa, Chiado, Madragoa şi Bairro Alto, dar funcţionează în regim hop on/ hop off. Adică poţi urca şi coborî de câte ori vrei. Ia-ţi cartela Viva Viagem (costă în jur de 5 euro pentru 24 de ore) şi vei avea acces nelimitat cu metroul, tramvaiele, autobuzele şi… lifturile. Din ultima categorie, cel mai cunoscut este Elevador de Santa Justa. Priveliştea pe care o oferă e unică, pentru că vizavi tronează castelul Sao Jorge, iar în fundal, dincolo de clădirile cu acoperişuri roşii, străluceşte râul Tejo. Când te extaziezi, ai grijă şi la lucrurile personale, locul e bântuit de hoţi (eu am rămas fără ochelarii de soare favoriţi şi era cât pe ce să plâng după portofel!).

Revelion la Lisabona – de la 775 euro/pers., bilet avion TAP Portugal, transferuri, 6 nopți cazare cu mic dejun la hotel Turim Avenida Liberdade 4*, turul oraşului, însoţitor român, agenţia Prestige Tours (www.prestige.ro), tel. 021.319.77.94

Descoperă mai multe oferte de călătorie în revista Unica de noiembrie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter