9 destinații de vacanță spectaculoase, mai puțin cunoscute

De Unica.ro, pe

Sunt unele locuri în lume pe care merită să le vizitezi măcar o dată în viață, în ciuda distanței. Sunt destinații de vacanță spectaculoase, mai puțin cunoscute, ce îmbină perfect măestria naturii cu priceperea oamenilor. Urmărește VIDEO-ul de mai sus pentru a vedea aceste locuri de poveste.

9 destinații de vacanță spectaculoase

Printre cele 9 destinații de vacanță se numără golful Jervis din Marea Tasman, statul New South Wales, Australia, unde se întâmplă un fenomen rar. Apa golfului înconjurat de arbuşti bogaţi are o lumină albastră intensă. Această imagine de pe coasta de est a Australiei, desprinsă parcă din filmele SF, se datorează unui plancton bioluminiscent.

De o frumusețe uimitoare este și pădurea de bambus Arashiyama din Kyoto, Japonia. La fel de impresionante sunt și peisajele insulelei Feroe. Acest paradis sălbatic găzduiește mai multe insulițe separate de fiorduri. De pe stânci te poți bucura deopotrivă de apa oceanului, cât și de pășunile de un verde intens.

La fel de fermecător este și lacul Braies din Munții Dolomiți, Italia. Considerat „Perla Dolomiților”, Lago di Braises se află în Parcul Natural Fanes-Sennes-Braies.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Citește și: Destinaţii de vacanţă care par rupte din basme

Cele mai bune destinaţii de vacanţă în septembrie

7 sate de poveste pe care le poți vizita în vacanță

Top 10 cele mai „instagramabile” destinații de vacanță

Căsuțe de bambus în mijlocul naturii

Pe lista noastră de travel se numără și alte locuri fermecătoare pentru iubitorii de aventură, tocmai în pădurile din Indonezia și Thailanda. În Bali și Phuket te poți caza chiar în inima naturii, în căsuțe cochete din bambus.

Dacă nu îți imaginezi vacanța fără soare și fără mare, dar vrei un loc special, plaja Sarakiniko din insula Milos, Grecia, poate fi alegerea perfectă. Valurile conduse de vânturile de nord modelează roca vulcanică de culoare alb-gri, în forme uimitoare. Peisaje spectaculoase găsești și în regiunea Provence din Franța, la Calanque d’En-Vau, o plajă străjuită de stânci.

Dacă te încântă ideea de resort, în Emiratele Arabe Unite găsești unul chiar în deșert.

Sursă foto: Profimedia, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter