Foto: 7 porturi superbe de vizitat într-o croazieră

De Nicoleta Galeteanu, pe

O croazieră este, fără îndoială, cel mai spectaculos şi amplu sejur de care poţi avea parte. Aşa că, dacă nu ai rău de mare şi alegi vaporul ca mijloc de deplasare…
 …iată 7 locuri în care să acostezi, pentru o vacanţă de neuitat în această vară.

1. Santorini

Creaţia fascinantă a vulcanilor, Santorini este una dintre cele mai populare destinaţii din lume, ce uluieşte chiar şi cei mai veritabili turişti.

Blocurile impetuoase de stânci, insuliţa vulcanică Nea Kameni, caldera vulcanului, căsuţele albe şi apusurile mirifice te cuceresc pentru totdeauna. După ce acostezi în port, o plimbare cu măgăruşul pe faleză şi apoi o mică drumeţie până la Palea Kameni, vulcanul adormit din Santorini.

Foto: 7 porturi superbe de vizitat într-o croazieră

2. Istanbul

Portul istoric al lumii, fosta Capitală a Imperiului Roman, Constantinopol, nu trebuie ratat dintr-un sejur pe croazieră.

Panorama asupra metropolei antice, străjuită de Palatul Topkapi şi Moscheea Albastră, este memorabilă, dacă ajungi pe Marea Neagră. Odată ce ai acostat aici, shopping-ul în furnicarul din Marele Bazar şi experienţa unei băi turceşti sunt obligatorii.

Foto: 7 porturi superbe de vizitat într-o croazieră

3. Dubrovnik

Supranumit „perla Adriaticii”, în Dubrovnick descoperi un peisaj de mare frumuseţe, care poate fi cu uşurinţă confundat cu un adevărat rai pentru muritori.

Înscris în patrimoniul Unesco, oraşul istoric din sudul extrem al Croaţiei, îţi aşază la picioare plajele sale splendide şi te îmbie la o plimbare cu bicicleta de-a lungul râului Ljuta, printre podgoriile sale ce strălucesc în soare.

Foto: 7 porturi superbe de vizitat într-o croazieră

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter