6 idei de la Răzvan Pascu care te vor ajuta să-ți organizezi singur vacanța

De Carmen Ghibuțiu, pe
Ce poți face după ce tocmai te-ai întors din vacanță? Planuri pentru o nouă vacanță! Răzvan Pascu străbate lumea în lung și în alt, iar despre experiențele sale scrie pe blogul lui , unde vei descoperi ghiduri de călătorie, interviuri și tot ce trebuie să știi despre turism și excursii în cele mai îndepărtate locuri. Iată câteva recomandări de la Răzvan Pascu dacă vrei să-ți organizezi singur vacanța.

Citește și – Ce destinații și obiceiuri de călătorie sunt la modă în 2017

1. Timpul – cheia unei vacanțe reușite

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a-ți organiza o vacanță de vis este să începi pregătirile și căutările cu mult timp înainte. Ai nevoie de aproximativ șase luni pentru a face research-ul necesar unei vacanțe așa cum îți dorești, pentru a alege destinația, traseul, hotelurile, pentru a citi un ghid de călătorii și pentru a te decide ce excursii vrei să faci cu suficient de mult timp înainte, pentru a putea beneficia și de cele mai bune prețuri și o ofertă cât mai variată (de exemplu, hoteluri care să aibă disponibile camere cu vedere la mare sau alte cerințe specifice ale clienților). Apoi urmeaza vânătoarea de oferte. Pentru biletele de avion ai nevoie de aproximativ 2-3 luni înainte de data călătoriei pentru a beneficia de cel mai bun preț. Sfatul meu este să te decizi asupra destinației în lunile ianuarie sau septembrie, când toate companiile aeriene au mari promoții la biletele de avion.

2. Cumpără-ți un ghid de călătorii specializat în călătorii pe cont propriu!

Sunt multe ghiduri de călătorii. Unele sunt axate pe latura istorică a unei destinații, pe muzee, artă și cultură. Altele sunt axate pe latura practică a unei vacanțe: hotelurile cele mai bune în funcție de un buget dat, restaurante speciale, spectacole la care să participi, etc. Evident, atunci când îți organizezi singur vacanța ar trebui să ai alături un ghid practic, cu sfaturi clare despre fiecare problemă pe care ai putea să o întâmpini. Spre exemplu, în China am întâlnit destul de puține persoane vorbitoare de engleză sau franceză, fapt care uneori făcea dificilă chiar și o simplă călătorie cu taxiul. Din fericire, ghidul nostru de călătorie – Lonely Planet, avea trecute denumirile obiectivelor turistice și în chineză, chiar în dialectul specific fiecărei regiuni. De cele mai multe ori cumpărăm un ghid de călătorie chiar înainte de plecare și nu îl deschidem decât în avion. Greșit, încearcă să citești măcar aspectele practice. În ghiduri am găsit cele mai bune recomandări de hosteluri și hoteluri, tururi și lucruri interesante de făcut.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter