5 terase din Bucureşti pentru vara 2011

De Unica.ro, pe

Departe de gălăgie şi trafic, oraşul ascunde terase cochete, asemeni grădinilor de vară de altădată. Liniştite şi răcoroase, terasele sunt adevărate oaze de linişte…
… te poţi relaxa dimineaţa devreme sau seara târziu.

Patru Anotimpuri

În cea mai verde zonă a oraşului, în Herăstrău, descoperi un loc deosebit de plăcut, plin de vegetaţie. Într-un ambient clasic, poate uşor retro, grădina şi lounge-ul restaurantului Patru Anotimpuri sunt o splendoare pe care le vei îndrăgi de îndată.
 
Cu măsuţe răsfirate, ce asigură intimitatea clientului, umbreluţe cu felinare şi copaci plantaţi în pavaj, terasa este un spaţiu retras şi liniştit, numai bun să te relaxezi după o plimbare în parc.

Dacă ţi se face foame, restaurantul pregăteşte un bulz de mămăliguţă delicios, dar poţi servi şi preparate uşoare din bucătăria italienă.

Adresă: Şoseaua Nordului, nr. 7-9, sector 1

Livadă cu Vişini

Un alt loc umbros şi liniştit unde te poţi retrage în oraş este Livada cu Vişini.  

Aflată în zona Dorobanţi – Calea Victoriei, pe strada Grigore Alexandrescu, restaurantul se ascunde în spatele unui gard din cărămidă roşie şi adăposteşte o terasă racoroasă, la umbră vişinilor.

Elegantă, cu scaune din lemn şi măsuţe albe, terasa te indeamnaa să zăboveşti aici o zi întreagă, la taifas şi un vin vechi românesc.  

Meniul este foarte generos, cu specialităţi româneşti, italieneşti, franţuzeşti şi din meniul mediteranean.

Grădina OAR  

Pitită bine pe străduţă, în spatele unei uşi înguste, în spatele librăriei Cărtureşti Verona, poţi să treci pe lângă grădina OAR fără să o observi. Grădina, însă, este surprinzător de generoasă, cu scaune şi măsuţe din bambus împletit, extrem de confortabile, ca să te relaxezi la umbra copacilor şi a boltei de viţă de vie.  

Găzduit de un vechi conac boieresc, OAR este un mic spaţiu cultural, cochet şi foarte frumos decorat. Terasa este împărţită în separeuri, de pereţi coloraţi din piatră, cu scaune şi măsuţ e din bambus împletit.  

Astrodom

Vestită deja printre bucureştenii cu bun gust, terasa hotelului Residence, Astrodom, este un loc în aceeaşi măsură de încântător. Vei observa fără întârziere ambientul cochet şi foarte elegant, proprietarii rezervând o atenţie aparte decorului, extrem de atent decorat şi cu mult bun gust.

Lounge-ul are două nivele, primul, cu mese mari cu scaune şi fotolii din ratan, iar la mezanin, decorat cu mobilier din fier forjat, mai puţin comod, dar care îţi rezervă o panoramă frumoasă asupra împrejurimilor.

DeBufet  

Găzduită în curtea Galeriei Universităţii de Arte, în apropiere de Calea Victoriei, terasa DeBufet este şi un mic spaţiu cultural, unde poţi admira adesea expoziţii de artă sau viziona proiecţii de filme.

Terasa respiră un aer mediteranean, cu mese din lemn vopsite în albastru, scaune regizorale cu pânză, statui albe, acoperite de vită de vie şi pânze albe.

În serile speciale sau în zilele aglomerate există şi câteva gradene în care se poate zăbovi, pe muzică chill sau jazz.  

La DeBufet poţi consuma băuturi răcoritoare, cocktailuri şi ceaiuri, dar poţi încerca şi o halbă de bere nefiltrată. Pe lângă băuturi, găseşti şi salate foarte gustoase.

Adresă: strada Budisteanu, numărul 10

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter