5 sfaturi pentru a-i face pe copii să citească

De Revista Unica, pe Ultimul update Miercuri, 23 august 2017, 11:37
I-am întrebat pe specialiștii de la Asociația Curtea Veche, care dezvoltă programe educaționale de promovare a lecturii în rândul copiilor, cum îi putem convinge pe cei mici să citească.

1. Spațiul și cititul
Cititul înainte de culcare poate deveni un obicei plăcut dacă dispunem de câteva lucruri: un pat confortabil, perne pe care să ne putem sprijini spatele și o veioză pe noptieră. Telefonul trebuie lăsat la distanță, calculatorul închis și cel mai bine ar fi ca televizorul să fie plasat în altă cameră.

2. Cartea mereu prezentă
Sfătuiți-l să aibă mereu în ghiozdan cartea preferată și să o citească în metrou, autobuz sau chiar la coadă la cinema. Iar dacă nu este atras de cărțile în format fizic îl puteți încuraja să citească de pe un Kindle sau să opteze pentru audiobook.

3. Mai multe titluri deodată
Sunt copii care se plictisesc foarte repede de o singură poveste. Dacă recunoașteți tipologia, atunci îl puteți sfătui pe cel mic să citească două sau trei povești în același timp și să astfel să le alterneze.

4. Cărțile neatractive trebuie puse de o parte
Dacă cel mic a ales o carte pe care să o citească în timpul liber, dar aceasta nu îl atrage atunci cea mai bună soluție ar fi să incerce altceva. Lectura de plăcere nu este o obligație.

5. Discuții, discuții, discuții
Un titlu interesant devine cu atât mai atractiv cu cât îl împărtășim cu alții. Și cel mic poate trăi aceste sentimente, așadar discutați cu el despre cărți, despre personaje, dezbateți subiecte sau scene din carte.

 

Foto Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter