5 evenimente pe care să nu le ratezi în weekend

De Nicoleta Galeteanu, pe

Un salon plin de cărţi, festivaluri de teatru şi film, concerte extraordinare şi petreceri cu duiumul, weekend-ul nu ar trebui să te găsească acasă dacă petreci sfârşitul…
 …de săptămână în Bucureşti.

Iată cinci evenimente de neratat în aceste zile.

Festivalului Internaţional de Teatru de Hemoficţiune

Pentru prima dată, Teatrul din Barcelona aduce umorul şi grotescul pe scenele din Capitală, oferind iubitorilor de teatru cele mai inedite şi provocatoare spectacole pe care le-au văzut până cum.

Juan Trigos şi Lorenzo Mijares, fondatorii acestui gen de spectacol modern, au schimbat convenţionalul din teatru într-o exeprienţă mult mai incitantă, savurată de spectatori din toată lumea.

În Bucureşti, spectacolele au loc pe 27 mai la Romexpo, la Pavilion C6, şi pe 30 mai, la Teatrul Green Hours.

Târgul de carte Bookfest

Mult mai interactiv şi mai divers din punct de vedere artistic, Salonul de Carte Bookfest aduce în acest an distracţia şi cultura la un loc. Teatru, concerte, dezbateri interesante, dar mai ales titluri prestigioase semnate de G.G. Marquez, Herta Müller, Nikos Kazantzakis sau Haruki Murakami sunt doar câteva dintre atracţiile importante ale acestei ediţii.

Ioan Gyuri Pascu şi The Blue Workers

Dacă vrei să te destinzi cu ceva muzică bună, îţi recomandăm atunci un concert sută la sută românesc oferit de un simpatic şi talentat intrepret care, pe deasupra, ne mai şi amuză copios.

Pe actorul Ioan Gyuri Pascu îl poţi asculta sâmbătă în Hard Rock Cafe, alături de trupa „The Blue Workers”, într-o interpretare unică, pe ritmuri de folk, blues, rock şi country-blues. Concertul începe de la ora 22.30, iar biletul costă 25 de lei.

Skirt Bike, un maraton pe bicicletă pentru femei

O promenadă dedicată exclusiv celor pasionate de mersul pe două roţi, Skirt Bike te scoate din monotonie şi amorţeală duminică la un maraton cu bicicleta.

Departe de a fi doar o banală plimbare prin Bucureşti, Skirt Bike este o promenadă elegantă a biciclistelor, care sunt rugate să poarte ţinute şic.

Startul se dă la ora 15.30, în Piaţa Revoluţiei iar traseul continuă până pe Calea Victoriei şi Grădina Verona.

Târgul Glamorous Fair

Pentru cele pasionate de fashion, glamuour şi bijuterii, în centrul istoric, pe strada Doamnei, s-a deschis târgul „Glamorous Fair”, unde pot fi admirate creaţii vestimentare realizate de designeri tineri şi talentaţi, bijuterii fermecătoare, precum şi obiecte decorative.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter