4 trasee spectaculoase pe care să le faci cu trenul

De Nicoleta Galeteanu, pe

Fie că alegi avionul ca să zbori mai repede spre vacanţă sau ai plănuit un tur ambiţios la bordul maşinii, în itinerariul tău prin Europa include neapărat o călătorie cu trenul.
Din Belgrad în Muntenegru, prin ţara ciocolatei sau traversând fiordurile Norvegiei, rutele spectaculoase pe calea ferată îţi oferă privelişti incredibile din Europa care îţi taie răsuflarea!

Iată patru trasee magnifice pe care ţi le propunem vara aceasta.

1. Montreux – Broc, Elveţia

Din orăşelul Montreux, aşezat pe malul lacului Geneva, şi până în oraşul medieval Gruyères, ai parte de o experienţă vizuală unică dacă alegi să iei Trenul Ciocolatei.

Peisajele absolut idilice, cu pajişti verzi şi munţi împăduriţi, sunt doar câteva atracţii frumoase din decorul de poveste al Elveţiei.

După ce ai ajuns în oraşul faimos pentru brânza delicoasă de Gruyères şi ai servit un prânz copios, călătoria continuă până în Broc, unde poţi vizita fabrica de ciocolată Cailler-Nestlé, ascunsă în munţi.

Durata călătoriei: 10 ore dus-întors. Află cât te costă călătoria cu faimoasele trenuri Express. 

2. Belgrad, Serbia –  Bar, Muntenegru

Un periplu absolut fabulos de aproape 500 de kilometri, pe o rută cu 250 de tuneluri şi peste 400 de poduri, această călătorie leagă cele două ţări unite până nu demult.

Trecând de Valjevo, trenul traversează Bosnia şi Hertegovina, pe o distanţă de câţiva kilometri, şi ajunge apoi pe teritoriul Muntenegrului, prin valea râului Lim şi prin canionul Moraca. Priveliştea asupra defileului este incredibilă prin înlănţuirea de tuneluri şi viaducte, printre care viaductul Mala Rijeka, la 200 de metri deasupra râului.

Durata călătoriei: 10 ore

3. Flam – Myrdal, Norvegia

Nici dacă alegi să o străbaţi cu maşina, nu reuşeşti să descoperi toate minunăţiile cu care este înzestrată frumoasa ţară a fiordurilor.
Iată aşadar o călătorie obligatorie pentru cei care vor să exploateze cât mai mult din Norvegia.

Scurtă, de doar o oră, călătoria care se face de reguă cu Flam Railway, porneşte din orăşelul de pe malul  Aurlandsfjordului – unul dintre cele două braţe ale Sognefjord-ului, cel mai lung şi adânc fiord din Norvegia -, pentru a urca apoi munţii abrupţi, prin văi adânci, cascade înalte şi creste de-a dreptul magnifice, ajungând în final pe platoul Myrdal.

Durata călătoriei: 1 oră

4. Jesenice – Nova Gorica, Slovenia

Legătura dintre cele două oraşe slovene este o excursie foarte revelatoare despre Slovenia, care nu îţi ia mai mult de două ore.   

Plecând din Jesenice, trebul trece prin Dornberk traversând râul Soca pe podul Solkan. Lung de 220 de metri, podul din piatră este cel mai mare din lume la categoria sa.

Traseul oferă panorame superbe asupra colinelor şi văilor, pentru a se îndreapta spre superbul lac Bled, traversând munţii printr-un tunel lung de câţiva kilometri.  De la Jesenice, calea ferata continuă apoi spre Austria.

Durata călătoriei: 1 oră

Descoperă cele mai frumoase trasee din Europa cu maşina. 

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter