Idei de activități pentru 1 iunie 2022, de Ziua Copilului

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 01 iunie 2022, 11:30

1 iunie 2022 este o zi mult așteptată în rândul copiilor. O mulțime de activități distractive sunt organizate pentru ei în București și alte orașe din țară. În plus, se pot bucura de această zi alături de părinți, care au o zi liberă în mod legal.

1 iunie 2022 vine cu multe activități organizate special pentru cei mici, de la spectacole de teatru, concerte, vizite la muzee, la distracție în aer liber și ateliere educative. Ziua Copilului este sărbătorită în multe țări, la diferite date. În România, din 2017 această zi face parte din calendarul sărbătorilor legale în care nu se lucrează.

Cuprins

1 iunie 2022 alături de supereroii Itsy Bitsy

Copiii pot petrece ziua de 1 iunie 2022 alături de supereroii Itsy Bitsy în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din București. La 1uniFEST, ce se va desfășura între orele 9.00 și 20.00, cei mici vor găsi pe aleile parcului o mulțime de ateliere, jocuri și multe alte activități distractive.

Vor fi spectacole de teatru și momente de muzică, dans și magie, cu bunătăți de savurat și cu ateliere și activități de antrenat creativitatea, curajul, energia, prietenia, bunătatea și bucuria.

Parada Micilor Bicicliști

De 1 iunie va avea loc și Parada Micilor Bicicliști, care se va desfășura pe bulevardul Kiseleff din București. Evenimentul are ca scop promovarea mersului pe bicicletă, în siguranță, în rândul copiilor, de la cea mai fragedă vârstă și își propune să-i învețe pe cei mai tineri bicicliști regulile care trebuie respectate în timpul deplasării pe doua roți, atât individual, cât și în pluton, într-un mediu sigur, relaxat și plin de veselie – ferit de orice trafic rutier.

Zonele de activități vor fi amplasate pe Șoseaua Kiseleff și vor cuprinde:
– Probe de abilități adaptate fiecărei categorii de vârstă: deplasarea printre jaloane din materiale reciclabile, respectarea indicatoarelor de circulație, jocuri pe bicicleta, etc;
– Plimbări în pluton cu respectarea regulilor de deplasare în grup ale bicicliștilor;
– Zona de relaxare creativa si în siguranță, cu însușirea prin joc a regulilor de circulație specifice bicicliștilor.

LitKids: 1 iunie 2022 la standul Curtea Veche

Între 12:30 si 14:30, la standul Curtea Veche Publishing de la Bookfest 2022 cei mici sunt așteptați la o întâlnire cu autori și ilustratori care au dat viață unora dintre cele mai frumoase povești, marcând astfel lansarea seriei pentru copii LitKids.

Se reunesc pentru o sesiune de Meet & Greet autori îndrăgiți precum campioana olimpică Ana Maria Brânză, Cătălina Bucur (Sunny Side Up), Simona Suman, MOMOMO sau Irina Becher, și ilustratori cu creioane magice: Andra Badea, Andreea Mitica, Anca Smarandache.

Spectacol la Sala Mare a Palatului Copiilor

De 1 iunie 2022, Teatrul Stela Popescu prezintă spectacolul „Lampio şi grăuntele de lumină” la Sala Mare a Palatului Copiilor, de la ora 11:00.

Este o piesă care trebuie văzută cu sufletul, o poveste terapeutică despre curaj, hotărâre, talent și descoperirea propriei valori. O poveste delicată și plină de sensibilitate, cu un altfel de supererou care își atinge scopul prin cunoaștere și perseverență. Esențiale sunt lecțiile de viață pe care fermecătorul nostru prieten trebuie să le învețe ca să ajungă în Cetatea Viselor, locul unde va afla care îi este menirea în viață. „Poți străluci doar atunci când faci ceea ce îți place cu adevărat!”

Au acces copiii cu vârsta mai mare de 3 ani, iar spectacolul durează o oră. Prețul biletelor pornește de la 27,98 lei.

Idei de activități pentru 1 iunie 2022, de Ziua Copilului

1 iunie 2022 la Teatrul Odeon

Miercuri, 1 iunie 2022, copii sunt invitați la cea de-a patra ediție a Zilei Copilului @Odeon.

Începând cu ora 11:00, în Sala Majestic, cei mici pot urmări spectacolul muzical educațional „Copilăria lui Chopin. După încheierea spectacolului și sesiunea de fotografii, începând cu ora 12:30, copiii sunt invitați să își aleagă unul dintre cele patru ateliere, create special pentru ei:

● Atelier de pictură cu dr. Nicoleta Zagura, expert UNESCO în educație artistică;

● Atelier de design vestimentar cu Kata Rudakova, artist plastic din Ucraina;

● Atelier de pantomimă cu actorul Ionel Mihăilescu;

● Atelierul „Să cunoaștem cărțile prin teatru” cu actrița Antoaneta Zaharia.

În completarea acestor activități, actorii Teatrului Odeon le vor povesti și îi vor ghida într-o călătorie prin teatru pe cei mici.

Accesul la ateliere este gratuit, iar biletele pentru spectacol pot fi achiziționate online, de pe site-ul teatrului.

Spectacole de teatru de 1 iunie 2022

Copiii care vor să meargă la teatru de 1 iunie pot alege din următoarele variante.

  • Musicalul „Păcală şi Tândală”, la Palatul Naţional al Copiilor;
  • „Clasic e fantastic – Copilăria lui Mozart”, la Teatrul Odeon;
  • „Cartea cu jucării” de Tudor Arghezi, la Teatrul Evreiesc de Stat;
  • „Prințesele fermecate”, la TNB;
  • „Lampio și grăuntele de lumină”, la Palatul Copiilor;
  • „Ursul păcălit de vulpe”, la Improteca;
  • „Cei 3 purceluși”, la FF Theatre din Centrul Vechi;
  • „Motanul Încălțat” și „Gulliver în țara Liliput”, la Teatrul Țăndărică

Copiii de peste 7 ani au ocazia să vadă de 1 iunie celebrul musical „Sunetul muzicii”, la Opera Comică pentru Copii.

Ziua internațională a copilului la Muzeul Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copii la o petrecere în aer liber de ziua lor, între orele 11:00 și 17:00, curtea din spatele Muzeului. Cei mici se vor putea bucura de ctivități distractive, de știință, creație, imaginație&craft, cu multe baloane colorate.

Una dintre surprizele plăcute pe care Muzeul Antipa o face tuturor copiilor va fi intrarea gratuită în expoziția permanentă a Muzeului.

Tot în această zi va avea loc și deschiderea expoziție temporare „Albinele Sunt Prietenii Noștri”, iar copiii de toate vârstele vor avea ocazia să descopere minunata lume a albinelor.

Programul special de 1 iunie 2022 pregătit pentru copii cuprinde următoarele activități:

-10:00 – 19:00 – Vizitarea gratuită a expoziției permanente a muzeului;

-11:00 – 15:00 – Ateliere artistice „Desene pe stup”, cu începere de la orele 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 și 15:00, dedicate celor mici și realizate în colaborare cu Ambasada Sloveniei în București;

-11:00 – 17:00 – activități recreative în diverse puncte din grădina muzeului:

• „Artă cu creta pe asfalt” – desene cu creta în parcarea din grădina muzeului;

• „Creioane colorate, desene inspirate” – colorat imagini și măști animale;

• „Creații inspirate din natură” – colțul de art&craft;

• „Puzzle time!”– colțul de asamblat puzzle-uri cu animale;

• „Plimbă balonul!” -Traseu cu baloane colorate.

„Ora Copiilor by Cantus Mundi”

Miercuri, 1 Iunie 2022, de Ziua Internațională a Copilului, peste 3.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi din toată țara vor participa la „Ora Copiilor by Cantus Mundi”.

Organizat de 1 Iunie sub deviza „Schimbăm România prin muzică!”, proiectul național „Ora Copiilor” este dedicat membrilor comunității Cantus Mundi, care vor interpreta simultan cele mai frumoase cântece ale copilăriei, reuniți pentru a sărbători copilăria și a dărui publicului din energia lor, bucuria de a cânta împreună și dorința de a schimba lumea în bine.

La prima ediție a proiectului „Ora Copiilor”, Programul Național Cantus Mundi va desfășura simultan activități în 34 de localități din 22 de județe și București: Alba Iulia, Baia Mare, Botoșani, Brăila, Brașov, Buftea, Buzău, Cavadinești – jud. Galați, Cluj-Napoca, Constanța, Corbii Mari (sat Petrești) – jud. Dâmbovița, Dacia – jud. Brașov, Dej, Deva, Focșani, Galați, Giroc – jud. Timiș, Ianca – jud. Brăila, Iași, Jijila – jud. Tulcea, Jirlău,  Lanurile și Mărașu – jud. Brăila, Pecica, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Slobozia, Târgu Jiu, Todirești – jud Iași, Tulcea, Urziceanca – jud Dâmbovița.

Amplul eveniment muzical dedicat copilăriei organizat de Cantus Mundi va avea loc la nivel
național miercuri, de la ora 16.00, atunci când copiii, alături de părinții și prietenii lor vor cânta
timp de o oră în spații publice, malluri, parcuri, piețe sau școli din diferite orașe, comune și sate.

Idei de activități pentru 1 iunie 2022, de Ziua Copilului

1 iunie alături de Gașca Zurli

Gașca Zurli va avea un spectacol la Arenele Romane, de la ora 18:00. Tanti Prezentatoarea, Fetița Zurli, Vrajimaturica, Bucătărașul Lulu, Truli și Super Eroul Găștii Zurli îi așteaptă pe cei mici la cel mai colorat și magic eveniment al anului: REVELIONUL COPIILOR.

,Sunt fericită să fim pentru prima dată pe Arenele Romane. Gașca Zurli își propune ceeeel mai mare spectacol Zurli din istoria acestei trupe. De 1 IUNIE vrem să urcăm pe scenă cu toate personajele, toate mascotele și să le pregătim celor mici cea mai frumoasă surpriză, pentru că de 1 iunie și părinții și copiii și bunicii sunt ZURLI, a declarat Mirela Retegan, creatoarea Găștii Zurli, potrivit zurli.ro.

Aeroclubul României organizează Ziua Porților Deschise

De Ziua Internațională a Copilului, Aeroclubul României organizează Ziua Porților Deschise, între orele 10:00 și 15:00! Pasionaților de aviație, de la mic la mare, li se va prezenta flota aerodromului și desfășurarea unei zile de zbor.

Evenimentul se va desfășura la Aerocluburile Teritoriale din Ploiești, Baia Mare, Brașov, București, Caransebeș, Cluj, Craiova, Deva, Iași, Pitești, Sibiu, Suceava și Mureș (05.06).

Ziua Porților Deschise la Palatul Parlamentului

Camera Deputaților își deschide porțile pe 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului. Între orele 10.00 și 17.00, mai multe săli din Parlament pot fi vizitate gratuit, accesul fiind permis pe la intrarea C1.

Sălile care pot fi vizitate sunt cele în care se desfășoară activitatea parlamentară, respectiv „I.I.C. Brătianu”, „Take Ionescu”, „Unirii”, „Al.I. Cuza”, „I.G. Duca”, „Mihai Viteazul”, Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, sala de plen, Galeria presei, Galeria de onoare, „Nicolae Iorga” și “Nicolae Bălcescu”.

În cadrul evenimentului, copiii vor putea participa la o serie de momente distractive şi educative, organizate împreună cu mai multe instituţii partenere ale Camerei Deputaţilor:

  • momente de teatru;
  • întâlniri cu personaje din lumea desenelor animate;
  • prezentarea fanfarei militare (ora 11.00, în foaierul sălii „Al. I. Cuza”, nivel P1);
  • spectacol de magie;
  • prezentarea unui elicopter SMURD;
  • explicarea Codului Rutier pentru copii;
  • organizarea unor laboratoare experimentale de conducere defensivă;
  • karturi electrice;
  • realizarea unui traseu dintr-un oraş în care va fi simulată, prin indicatoare şi marcaje, circulaţia pe o stradă în scopul educării participanţilor cu privire la regulile de circulaţie pentru pietoni şi pentru trotinetele electrice;
  • prezentarea echipajelor jandarm-câine, precum şi a cailor Jandarmeriei Române;
  • expoziţie de tradiţii militare;
  • baschet;
  • badminton;
  • partide de minifotbal;
  • tenis de masă.

Jandarmeria Română va prezenta copiilor două echipaje de câini și patru echipaje de cai, iar mașinile de intervenție pe care le folosesc reprezentanții instituției vor putea și ele văzute. Aceștia vor putea vedea jandarmi în ținute de epocă, precum și o expoziție cu uniforme din perioada 1918 – 2020.

Poliția Capitalei va oferi o întâlnire cu reprezentanții mai multor echipaje de intervenție rapidă, de poliție rutieră și de criminalistică. Și Biblioteca Națională a României va fi prezentă cu un stand de carte pentru cei mici.

Vizitatorii vor avea obligația să poarte masca de protecție pe toată durata vizitei.

Art Safari de 1 iunie 2022

De 1 iunie 2022, Art Safari va lansa Family Ticket, un bilet pentru întreaga familie. De Ziua Copilului, între orele 12.00 și 21.00, toți copiii au acces gratuit, iar adulții care îi însoțesc beneficiază de 50% reducere la bilete.

Biletele se găsesc online, pe site-ul Art Safari, sau pot fi achiziționate la intrare.

1 iunie la „Senatul Copiilor”

Senatul României organizează miercuri, în intervalul orar 10.00 – 17.00, evenimentul „Senatul Copiilor”, acţiune dedicată copiilor. Pe parcursul zilei vor avea loc activităţi culturale şi educative cu scopul de a valorifica şi încuraja schimbul de experienţă şi viziune, pentru ca vocea şi implicarea copiilor să devină mult mai vizibile în societate şi la nivelul instituţiilor. În cadrul evenimentului vor avea loc şi activităţi sportive şi recreative.

Cu această ocazie, Senatul României lansează primul site al unei instituţii publice din România dedicat exclusiv copiilor, senatjunior.ro. Senatul pune astfel în valoare interesul sporit pentru copii şi educaţia lor.

Lista activităților AICI.

1 iunie 2022 la Muzeul Național al Hărților și Cărților Vechi

De 1 iunie 2022, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi va fi deschis şi toți vizitatorii vor beneficia de intrare gratuită. Copiii vor avea ocazia să vadă cea mai veche hartă din muzeu, de la 1525, singura hartă din colecţiile noastre în care este menţionată o comoară, alături de alte exponate vechi şi interesante.

De asemenea, vor fi jocuri de puzzle cu hărţi vechi şi noi, cărţi şi indicii la Colţul de Lectură şi aplicaţii de realitate augmentată la câteva dintre lucrările expuse.

Va putea fi vizitată și expoziția temporară „ATIPIC. Drumul către ceilalți” a tânărului fotograf David Stescu.

1 iunie în mall-urile din București

La Veranda Mall, copiii se vor putea bucura de Curcubeul copilăriei. Între orele 14:00 – 19:00, princhindeii sunt așteptați cu corner foto + cabină foto; facepainting, baloane modelabile, Entertainer și baloane; vată de zahăr; mascota Vera și prietenii (Minnie & Mickey & Minionul) și dulciuri.

Copiii pot trăi o zi cât toată copilăria la AFI Cotroceni. Pe 1 Iunie, între orele 11.00 – 19.00, vor avea loc întâlniri cu personaje îndrăgite, spectacole, ateliere educative, activități distractive cu nori de spumă și baloane. De asemenea, cei mici vor avea parte de surprize crocante și dulci.

De Ziua Copilului, de la ora 16:00 până la ora 18:00, esplanada Sud din Sun Plaza se transformă într-o feerie de sunet, culoare, mișcare și veselie, pentru a găzdui Parada Baloanelor de Săpun. Simpaticul Sunny, desigur, va fi prezent printre invitații lui și împreună se vor distra pe cinste. Vor fi momente de muzică și dans susținute de micii artiști de la „Fantezia” și „Five GYM”. De asemenea, un spectacol pentru întreaga familie va fi adus de „Minunații lui Verdini”.

Idei de activități pentru 1 iunie 2022, de Ziua Copilului

De Ziua Copilului, de la ora 12:00, în Liberty Mall animatorii de la #omidee îi vor încanta pe cei mici cu jocuri și concursuri, ateliere, modelaj baloane, facepainting, ateliere și nu în ultimul rând, de la ora15:00, și o piesă de teatru surpriză!

1 iunie se anunță o zi plină de 1 iunie spectacole și veselie și la Centrul Comercial Drumul Taberelor, în intervalul 14:00 – 19:00. Copii vor avea ocazia să danseze alături de dansatori profesioniști, să facă cunoștință cu artiști desăvârșiți și să bată la tobe.

Ziua Copilului la Promenada Mall

Cei mici sunt invitați să își petreacă ziua la Promenada Mall alături de Carina și pisica Margo, personajele unei piese de teatru amuzante și emoționante.

„Carina pe drumul spre casă” este un spectacol plin de magie și muzică produs de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă. Micii spectatori sunt așteptați să îl vizioneze pe 1 iunie, la ora 11:00. Accesul este gratuit, în limita a 200 de locuri disponibile.

De asemenea, atât copiii, cât și toți cei ce iubesc muzica sunt așteptați de la ora 16:00 la evenimentul „Ora Copiilor”, un spectacol de muzică de chitară susținut de Cantus Mundi, găzduit pe terasa Promenada Mall.

Mai mult, Promenada Mall prelungește distracția întreaga vară și aduce jocurile copilăriei pe terasa centrului comercial. De la șotron, la X și O (3D) și 1,2,3, la perete stai! – toate îi vor stimula pe cei mici să facă mișcare și să își exerseze gândirea strategică.

Ziua Copilului la Sibiu

Muzeul Astra din Sibiu a pregătit ateliere speciale pentru copii și spectacole de teatru interactiv, în Muzeul Satului, în apropierea gospodăriei de la Hodac (lângă biserica din lemn), în intervalul orar 10:00-13:00.

De asemenea, copiii sunt așteptați la Târgul de Jucării, unde se vor bucura de multe ateliere și jocuri. 25 de meșteri populari veniți din toate colțurile țării, îi vor învăța pe cei mici cum se fac jucăriile de altădată. Vor fi ateliere de confecționat moriști, pictură, olărit, figuri din hârtie, decorare de turtă dulce.

De 1 iunie, intrarea este liberă în Muzeul în aer liber pentru copiii sub 14 ani.

1 iunie la Castelul Bran

De 1 iunie 2022, Castelul Bran este al copiilor! Pe tot parcursul zilei, Parcul Regal al Castelului Bran se va transforma într-un câmp tematic.

Tiroliene, panouri de cățărare, ateliere de îndemânare, trasee cu obstacole și multe alte surprize vor fi pregătite pentru ca cei mici să devină vânători de munte pentru o zi, sub îndrumarea Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov.

Toți copiii vor beneficia de gratuitate la vizitarea Castelului Bran și, ca de fiecare dată, vor primi câte un suvenir înainte de plecare.

De asemenea, copiii pot face cunoștință cu lumea teatrului muzical alături de trupa PAM PAM, la Dino Parc Râșnov, de la ora 12:30.

Idei de activități pentru 1 iunie 2022, de Ziua Copilului

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter