Un tânăr s-a dus la o „petrecere COVID-19” crezând că virusul nu există. După câteva zile a murit

De Unica.ro, pe

Un bărbat de 30 de ani din SUA s-a infectat cu noul coronavirus după ce a participat cu bună știință la o „petrecere COVID” găzduită de o persoană infectată. Bărbatul a murit să de curând într-un spital din Texas.

„Cred că am făcut o greșeală. Am crezut că e o farsă, dar nu e” – acestea au fost ultimele cuvinte ale pacientului de 30 de ani care a murit săptămâna aceasta la Spitalul Metodist din San Antonio, Texas, după ce a participat la o așa-numită „petrecere COVID-19”, potrivit ABC News.

Citeşte şi: Virgil Musta, despre explozia numărului infectari cu SARS-CoV-2: „Vom ajunge în situația Italiei în două săptămâni”

Directorul spitalului, Dr. Jane Appleby, a declarat că pacientul le-a povestit asistentelor despre petrecerea găzduită de cineva care fusese diagnosticat cu COVID-19.

„Ideea era ca oamenii să se adune ca să vadă dacă virusul este real și dacă cineva se infectează”, a declarat Appleby.

Medicul a ținut să facă publică povestea acestui pacient pentru a se asigura că oamenii înțeleg că virusul poate afecta pe oricine.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

Ținutul Bexar, unde se află orașul San Antonio, are peste 18.600 de cazuri confirmate, iar majoritatea celor bolnavi sunt tineri: 24% au între 20 și 29 de ani, fiind urmați de categoria de vârstă 30-39 de ani (20% ). Potrivit medicului Appleby, unii pacienți cu COVID-19 răspund la tratament și se fac bine repede, în timp ce starea altora se agravează.

Medicul a avertizat că noul coronavirus nu „discriminează” și încurajează publicul să poarte măști și să păstreze distanța socială.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter