Povestea incredibilă de viață a unei femei care a avut o căsnicie abuzivă

De Oana Savin, pe
Milioane de femei sunt abuzate zilnic de partenerii lor de viață. În timp ce unele ajung să moară din cauza acestor agresiuni, altele iau curajoasa decizie de a-i părăsi, de a merge mai departe. Aceasta este și povestea unei tinere care mulți ani a îndurat lovituri, jigniri și amemințări din partea celui care trebuia să o iubească și să o protejeze.

Sarah Prout avea doar 19 ani când a întâlnit un bărbat care avea să îi arate fața urâtă a lumii. Au făcut doi copii, dar agresiunile nu au încetat nicio clipă. Până într-o seară când totul avea să se schimbe.

„Aveam 19 ani când l-am întâlnit pe tipul care mi-a cerut să mă mărit cu el. Am zis DA pentru că doream să mă simt aleasă. Trebuia să spun NU, dar am vrut o nuntă ca-n povești. Am vrut acel „fericiți până la adânci bătrâneți”. Am vrut ca cineva să mă iubescă necondiționat”, a povestit tânăra.

„Ziua nunții mele a fost copleșitoare. În ziua nunții am decis să merg să îmi aranjez părul. Iat stiliștii, cum o fac deseori, m-a întrebat: ai planuri speciale pentru ziua de azi? Iar eu am răspuns: prietena mea se mărită. Nici nu am putut să admit că era ziua mea specială. Acea zi a fost începutul a 10 ani de violență domestică”, și-a început Sarah povestea.

De fiecare dată când voia să își exprime părerile sau nevoile, cuvintele ei erau primite cu violență. În 10 ani a avut parte de multe vânătăi, lacrimi și accese de furie.

După ani plini de chinuri și tristețe, într-o seară, totul avea să se schimbe.

„Era foarte târziu și încercam să ajung acasă din oraș și continuam să mă uit la apelurile ratate de pe telefon și la mesajele vocale: „Nu știu unde ești acum dar când o să te văd, o să te distrug”. Și aveam inima în gât. Iar taxiul a oprit lângă alee și primul lucru pe care l-am observat erau hainele mele peste tot pe stradă și călcam pe bijuteriile mele și pe o cameră digitală. Mi-am scos cheile din poșetă și mâna îmi tremura și încercam să deschid ușa. Iar el a deschis-o, nici nu am apucat să bag cheia în încuietoare. Atunci a spus: ”Unde ai fost?” Și primul lucru pe care l-am observat, puteam să simt alcool în respirația lui. Era atât de beat. Erau sticle de vodcă peste tot și puteam simți miros de benzină”, și-a amintit Sarah.

„Nu știam de unde vine și m-am uitat în grădina din spate unde se afla o altă gramadă mare formată din hainele mele, care erau aranjate, gata să fie incendiate. Iar el căuta chibritele ca să le poată arde. Și am putut să văd că tocurile de la pantofii mei erau rupte, iar computerul era spart deoarece îl lovise cu un ciocan. Și îmi rupsese biroul în două cu un topor. Fotografii prețioase care nu pot fi înlocuite, ale bunicii mele, erau rupte. Scrisori pe care ea mi le scrisese înainte de a muri”, a povestit ea ce s-a întâmplat în seara când a ajuns târziu acasă.

Speriată, tânăra și-a sunat tatăl care i-a să cheme poliția.

Și mi-am sunat tatăl. La acest moment era ora 03:00 dimineața și mi-am sunat tatăl și l-am întrebat: ”Tată, ce să fac?” Iar el a spus: Sarah, suni la poliție fetiță prostuță, suni la poliție”. Îmi amintesc când poliția a ajuns eram atât de puternică. Am fost puternică, îmi pusesem fața de curajoasă, eram foarte bună la asta. Și poliția m-a întrebat care erau numele și vârstele copiilor mei. Și doar până în acel moment am reușit să rămân puternică. Atunci am izbucnit în lacrimi. Mă simțeam atât de neputincioasă. Și am știut că ceva trebuie să se schimbe, eu trebuia să mă schimb. Trebuia să mă asigur că copiii mei știu că asta nu este în regulă. Am plecat fără nimic. Am avut două valize și doi copii”, a precizat ea.

Nu a fost totul ușor, ba chiar a trecut prin momente dificile când nu avea cu ce să își hrănească copiii.

Și erau zile când nu știam cu ce îmi voi hrăni copiii. Ne aflam într-un supermarket după școală, și mergem pe toate acele alei și vedeam tot ce mi-ar fi plăcut să mănânc deoarece atunci mă înfometam ca să-mi pot hrăni copiii. Îmi amintesc că într-o zi mi-am sunat mama și eram încă în acel moment, încă incapabilă să îi spun: ”Bună mamă, îmi este foame. Am nevoie de ajutor”. Și mi-a spus să iau câte o zi pe rând. A fost cel mai bun sfat pe care mi l-a dat. Și de atunci am putut să iau câte un moment pe rând, să îmi schimb viața, să îmi construiesc momentul de care aveam nevoie ca să trec la următorul capitol”, a continuat Sarah.

După șase ani mă aflam într-un loc de parcare de la un supermarket, încărcând cumpărăturile săptămânale în portbagajul mașinii. Mă simțeam norocoasă că aveam bani să plătesc cumpărăturile și să îmi hrănesc copiii. Și o femeie vine la mine și avea o fetiță de doi ani, într-un cărucior. Vine spre mine și spune: ”Scuzați-mă domnișoară, credeți că me puteți ajuta? Îmi este foarte foame și nu am cum să îmi hrănesc fiica acum”. Inima mea s-a îndreptat imediat către a ei pentru că am știut că eram eu în urmă cu șase ani. Mi-am deschis geanta și aveam două banconte de 20 de dolari. I le-am dat și i-am spus: va fi bine…. doar ia câte o zi pe rând”, a dezvăluit tânăra.

În acel moment viața ei a luat o cu totul altă turnură. Sarah a cunoscut adevărata iubire și acum are încă doi copii.

Deoarece atunci când am fost suficient de curajoasă să fac acei pași, să părăsesc ceea ce nu era în regulă, să setez acele bariere, să cer ajutor cum acea femeie m-a inspirat să o fac, viața mea a început să se schimbe. Atât de mult încât după 10 ani am avut nunta mea de vis. M-am măritat cu iubirea vieții mele, am mai avut doi copii”, a mai spus femeia.

Te vei uita înapoi într-o zi și vei fi atât de mândră de tine că ai reușit să supraviețuiești”, este mesajul pe care Sarah Prout l-a transmis femeilor care au fost sau sunt agresate.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter