O femeie mutilată de soțul ei a fost despăgubită cu 370.000 de euro

De Unica.ro, pe

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a cerut Rusiei să plătească despăgubiri de peste 370.000 de euro unei femei multilate de soțul ei, potrivit BBC. CEDO a precizat că Rusia nu a reușit să combată problema violenței domestice și a dispus despăgubirea femeii căreia soțul violent i-a tăiat mâinile cu o secure.

Tragedia s-a petrecut în 2017, când Margarita Grachyova a fost răpită de soțul ei, dusă într-o pădure și mutilată cu un topor. Bărbatul i-a tăiat atunci ambele mâini. Mâna stângă amputată i-a fost recuperată din pădure și reatașată de corp, iar pentru partea dreaptă a primit o proteză cu ajutorul unei campanii de crowdfounding. Până să treacă prin nenorocie, femeia alertase de mai multe ori autoritățile cu privire la violențele soțului, dar plângerile i-au fost ignorate. Dmitry Grachyov, soțul agresor, a fost atunci condamnat la 14 ani de închisoare.

Citeşte şi: Fiul cel mic al lui Ilie Dumitrescu, Toto, condamnat la închisoare cu suspendare

În 2017, Vladimir Putin a semnat o lege prin care cazurile ăn care victimele nu au nevoie de spitalizare să nu mai fie tratate ca infracțiuni penale, iar pedepsele pentru infractori au fost reduse. Mihail Galperin, ministrul adjunct al Justiției, a spus că statul rus nu ar trebui să fie considerat responsabil pentru cazuriel de violență domestică.

Pe lângă Margarita Gracheva și alte femei victime ale violenței domestice vor fi despăgubite.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter