Pe cine urăsc românii și de ce?

De Ioana Tătaru, pe
O agenție americană a descoperit pe cine urăsc românii și de ce! Poporul român se consideră superior altor naționalități sau altor religii. Românii nu își doresc vecini musulmani sau evrei. Suntem împotriva căsătoriilor gay, nu dorim interacțiunea cu alții, însă suntem dispuși să le tolerăm prezența, dar dupa ce îi izolăm, arată Adevarul.ro.

Românii se consideră superiori altor nații

Din punct de vedere cultural, românii se consideră superiori, sunt habotnici și nu ar fi dispuși să aibă în familie sau ca vecini musulmani ori evrei. Mai mult, gradul de toleranță al românilor privind căsătoriile între persoanele de același sex este extrem de scăzut, trei sferturi dintre ei nefiind de acord cu așa ceva.

Lipsa de educație sau discursul liderilor sunt doar câteva dintre motivele pentru care românii sunt departe de a fi toleranți

De asemenea, prejudecăților românilor, lipsa de educație și discursul liderilor, fie ei religioși sau politici, sunt doar câteva dintre motivele pentru care românii sunt departe de a fi toleranți; „Românii încă mai întorc capul când văd un om de culoare, iar în mediul rural este și mai rău”, afirmă specialiștii.

Aproape 70% dintre români nici nu vor să audă că ar putea avea vecini din rândul musulmanilor sau al evreilor. Nici perspectiva de a se înrudi cu ei nu le surâde, subliniază studiul citat.

74% dintre români consideră că religia este parte din identitatea națională

Studiul arată faptul că 74% dintre români consideră că religia este parte din identitatea națională și afirmă că a fi creștin este egal cu „a fi un adevărat român”: „Românul, prin excelență, este ortodox și creștin, cum poate fi altfel? În ciuda trecerii timpului, oamenii cred și astăzi la fel. La noi, tradiția în sine și aspectul cultural au valoare de normă socială. Avem tradiții și obiceiuri care sunt chiar mai puternice decât legile staului și care influențează viața de zi cu zi. Și atunci, oamenii identifică identitatea lor cu religia. Ține foarte mult și de discursul liderilor religioși, ei de fapt sunt cei care educă poporul”, a afirmat psihologul Mihai Copăceanu, pentru Adevărul.

66% dintre români consideră că propria lor cultură este superioară altora

Potrivit studiului, 66% dintre români consideră că propria lor cultură este superioară altora. Țara noastră se clasează pe locul trei la nivel european din această perspectivă, într-un top condus de Grecia și Bulgaria. Alte state care înregistrează un nivel ridicat al superiorității culturale sunt Georgia, Armenia, Rusia, Bosnia sau Serbia.

74% dintre români nu sunt de acord cu căsătoriile gay

Chiar dacă românii nu au participat la referendumul pentru redefinirea familiei de la începutul lunii octombrie, iar Constituția nu a fost modificată, studiul arată că 74% dintre ei nu sunt de acord cu căsătoriile gay: „74% din ei nu sunt de acord, dar nu se opun căsătoriilor gay ceea ce este din nou foarte interesant. Noi nu suntem de acord nici nu căsătoriile între persoanele de același sex, nu ne plac străinii, dar nu acționăm împotriva lor. Avem toleranță la nivel declarativ, dar ea nu se manifestă acțional. Inevitabil, am ajuns să acceptăm faptul că există naționalități care sunt altfel decât noi, fără să acționăm cu ei, dar fiind închiși în structura noastră colectivistă, dar nu am făcut nimic împotriva lor”, a declarat profesorul Daniel David pentru Adevarul.

Citește și: „Studiu: Românii sunt cei mai matinali și plini de energie”

„8 din 10 români sunt invidioși la serviciu. Care sunt motivele lor?”

Sursă: Adevarul.ro

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter