O tânără s-a înscris voluntar la SMURD după ce și-a pierdut copilul în vârstă de 2 ani

De Oana Savin, pe
O tânără în vârstă de 33 de ani a decis să se înscris voluntar la SMURD după ce, în urmă cu doi ani, și-a pierdut fiul în vârstă de 2 ani.

Cristina Miia a devenit unul dintre cei mai implicați voluntari ai SMURD la scurt timp după ce băiețelul ei în vârstă de 2 ani și jumătate a murit în urma unei obstrucții de căi aeriene superioare.

Am fost condusă de dorința de a învăța ce trebuie făcut în astfel de situații. De-a lungul celor aproape trei ani de când am dobândit calificarea de paramedic și am fost primită în familia SMURD Maramureș, am prticipat la sute de intervenții, de la cele mai simple până la accidente cu victime multiple, politraume, atacuri vasculare cerebrale și stopuri cardio-respiratorii. Da, e prea târziu pentru a-mi ajuta fiul, dar nu e prea târziu pentru a veni în sprijinul altor oameni sau pentru a-i învăța să se ajute singuri. Povestea mea e tristă, dar împreună putem să ajutăm la scrierea unor povești cu final fericit”, a povestit tânăra pentru Adevărul.

Este important să nu rămânem simpli actori ai luptei zilnice pentru ajutarea aproapelui, chiar dacă nu suntem militari. Suntem cu toții soldați în slujba binelui”, a precizat Cristina.

S-a pregătit intens pentru a-și ajuta semenii

Cristina Miia a urmat cursurile de calificare ca asistent medical generalist la Școala „Henri Coandă” din Baia Mare, cursuri de resuscitare în cadrul Consiliului Național și al celui European de Resuscitare și cursuri pentru redobândirea calității de formator.

Au fost și momente dificile, când tânăra s-a luptat cu frigul, orele nedormite și oboseala, însă niciodată nu a renunțat.

Au fost situații când cunoscuții mă întrebau dacă nu ar fi mai bine să îmi petrec weekendurile și zilele libere dormind sau ieșind în oraș, decât în ture de 12 sau 24 de ore în echipament și bocanci, pregătită de o nouă intervenție, neștiind niciodată ce mă așteaptă și când mă voi întoarce, dacă voi reuși măcar să mănânc sau când. Întrebarea e legitimă doar pentru cei care nu știu încă ce înseamnă să salveți o viață. Cele mai grele momente sunt cele când, deși ai făcut tot ce ți-a stat în putință, deznodământul trist nu poate fi evitat. Cu atât mai greu este când cunoști deja acest sentiment, al neputinței în fața morții și durerea pe care o lasă în urmă pierderea unei ființe dragi”, a explicat femeia.

Întâmplarea care a marcat-o

Îmi amintesc o întâmplare care m-a marcat. După o intervenție, un copilaș de 3 ani s-a apropiat de mine și mi-a dăruit toate păpădiile pe care le culesese din curtea blocului. Apoi o îmbrățișare și acea privire inocentă care topește inima oricui. Poate, oare, orice altceva, să cântărească mai mult decât admirația celor care ne privesc ca pe niște eroi? Singurul meu regret este că nu îi pot împărtăși asta și fiului meu, dar dragostea lui o simt în fiecare clipă, prin intermediul tuturor celor mici, în fiecare îmbrățișare primită de la copiii care au participat la misiunile educative în care am fost implicată”, a spus tânăra voluntară.

Cine este Cristina Miia

Cristina este licențiată în Științele Comunicării. Din anul 2017 urmează cursurile unui master în Drepturile Omului.

Când nu se află pe teren ca voluntar al SMURD, ea își petrece opt ore la biroul din cadrul Compartimentului de Relații cu Presa al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Cristina, care este o fostă jurnalistă, a mărturisit că actualul ei loc de muncă îi permite să fie aproape de cele două mari pasiuni ale ei: presa și medicina.

Am adunat mii de oră de muncă în serviciul patriei, participând la sure de intervenții. Ce sper eu este ca și alte persoane care trec prin evenimente tragice să nu renunțe, să nu cedeze și să nu-și piardă încrederea. Să învețe din experiențele nefericite, să încerce să-și găsească puterea, chiar dacă fiecare zi după pierderea unei ființe dragi devine o luptă pentru a găsi motivația de a merge mai departe”, a mai spus tânăra.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter