Moartea unui copil de 7 ani a devenit o șansă la viață pentru o femeie

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 04 aprilie 2019, 19:20
Drama unei familii din Iași s-a transformat într-o șansă la viață pentru o mamă. Părinții băiețelului care nu a supraviețuit unui accident de mașină au decis să îi doneze organele. Astfel, femeia a cărei viață depindea de un transplant, a fost salvată.

O clipă de neatenție a unui băiețel de 7 ani, care s-a grăbit să treacă strada pentru a ajunge la un prieten, s-a transformat într-o adevărată tragedie. Grav rănit, copilul a intrat în moarte cerebrală, iar părinții au fost nevoiți să ia poate cea mai grea decizie din viața lor, potrivit Libertatea.ro.

Deși inițial au refuzat, Petronela și Mihai Călin și-au adus aminte de dorința fiului lor, Paul Nicolas, de a deveni supererou și de firea lui altruistă, gata întotdeauna să îi ajute pe ceilalți, așa că au acceptat să îi doneze organele.

tatal baiatului mort la 7 ani si o poza cu copilul

Organele nu rămân decât în pământ și putrezesc. Noi suntem niște suflete, atât. Ce este aici este o carcasă, numai că fiecare are a lui închipuire” se consolează Petronela Mihai.

„Îs câteva vieți care sunt salvate, doamnă, îs câteva vieți care poate… viața lor de acum începe”, spune și tatăl.

Decizia lor a schimbat destinul a cinci oameni, care așteptau de ani să se întâmple o minune care să le salveze viața. Rinichii, ficatul și corneele băiatului au ajuns la acești oameni.

Povestea femeii care a primit un organ salvator de la băiatul de 7 ani

Printre ei se număra și Vasilica Sârbu, mamă a unei fetițe. Trecuseră 11 ani de când a fost diagnosticată cu ciroză biliară primitivă, iar viața ei se transformase într-o așteptare lungă și apăsătoare, în care speranța că va mai face transplantul devenea tot mai slabă.

Imediat ce a aflat că este bolnavă a fost trecută pe lista de transplant și avea bagajul pregătit pentru a merge la spital. Nu a renunțat niciodată la el în tot acești ani. Până într-o zi în care telefonul mult așteptat a venit.

„Vrem să vă anunțăm că s-a găsit un posibil donator. În câte ore puteți să ajungeți?”, i-a spus medicul.

După aproximativ zece ore, cât a durat intervenția, Vasilica Sârbu, în vârstă de 38 de ani, avea ficatul unui băiețel de șapte ani. Era 8 noiembrie 2017, zi pe care femeia o consideră a doua zi de naștere. Complicațiile care au apărut la o săptămână de la transplant au necesitat alte trei intervenții chirurgicale, dar a trecut cu bine peste toate.

Chiar dacă dieta ei este una specială, în care trebuie să evite anumite mâncăruri, Vasilica și-a recăpătat energia pentru a duce o viață normală alături de familia sa. Nu uită niciodată de Paul, salvatorul ei.

„Când mănânc câte ceva așa, zic: «Paul, îl primești și pe ăsta? Hai, te rog, să nu ne fie rău»”, povestește femeia.

Cel mai des îi spune copilului, în timp ce își atinge ficatul: „Să fii cuminte, să ai grijă de mine, o să fim bine”.

Îi este recunoscătoare și familiei băiatului, pe care i-a contactat după ce a aflat din ziare cine sunt. Le-a trimis și o placă de marmură cu un îngeraș pe care a scris: „Te-ai născut, ai crescut și ai plecat dintre cei dragi, ca să dai viață altora. Recunoștință veșnică. Familia Sârbu”.

După ce și-au pierdut fiul, părinții lui Paul, care mai au două fiice mai mari, și-au mai dorit un copil: „Imediat după Paulică, chiar la o săptămână, două, am spus: mai vreau pe cineva mic… să strâng înapoi în brațe, să iubesc și să-i cumpăr jucării” , a mărturisit mama băiatului.

Acum, la un an și patru luni de la tragedie, Petronela și Mihai Călin o au pe Nicole, o fetiță de 2 luni.

Sursă foto: Libertatea, Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter