Mister în cazul Andreei Bălan. Săndel Bălan: ”De la spital nu au vrut să-mi dea nicio informație”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 06 martie 2019, 11:58
O zi care trebuia să fie una din cele mai fericite din viața ei s-a transformat într-un coșmar pentru Andreea Bălan. Vedeta a făcut un stop cardiac în timpul operației de cezariană.

Până acum, familia și medicii nu au dat detalii concrete despre complicația suferită de vedetă. Spitalul privat la care Andreea a fost operată s-a limitat să anunțe doar că a fost o complicație extrem de rară ce nu putea fi prevăzută. Însă un medic obstetrician contactat de Libertatea.ro, spune că ”incidentul obstetrical major” despre care vorbește comunicatul de presă, nu putea fi decât o hemoragie masivă.

”Incident obstetric major înseamnă că a suferit o hemoragie masivă, care a provocat și stopul cardiorespirator. În cele mai multe cazuri, hemoragiile apar când vorbim despre complicații rare date de placentații anormale”, spune doctorul citat de Libertatea.ro.

El mai spune că ar putea fi vorba despre o culpă medicală: ”În cazul unei hemoragii masive date de o placentație anormală, putem vorbi despre două scenarii: fie a fost un deficit de diagnostic al medicului care i-a urmărit sarcina, fie a fost vorba despre un accident de tehnică chirurgicală chiar în timpul operației.”

Săndel Bălan: ”De la spital nu au vrut să-mi dea nicio informație”

Tatăl Andreei Bălan, care se afla acasă, la Ploiești, și a aflat de la televizor că fiica lui a suferit o complicație gravă, spune că a încercat să contacteze rudele aflate la spital, dar nu a reușit, așa că a sunat chiar la spital, însă nu a putut afla detalii despre starea Andreei.

”Am încercat să aflu de la spital ce s-a întâmplat. Am sunat, le-am zis că sunt tatăl Andreei, că mă pot verifica, dar mi s-a transmis că nu-mi pot da nici o informație. Am cerut apoi să vorbesc cu cineva din familie, pentru că nimeni nu-mi răspundea la telefon.”

”Nu-mi pot explica ce s-a întâmplat. Andreea este sănătoasă, nu bea, nu fumează, mănâncă exact ce trebuie și mereu se odihnește corespunzător. Posibil să fie din cauza anesteziei. Bine că era pe masa de operație și că scoseseră deja fetița, altfel cine știe ce s-ar fi întâmplat”, a mai spus Săndel Bălan.

Directorul spitalului privat: Andreea Bălan a avut 10% șanse de supraviețuire

Doru Herghelegiu, directorul executiv al spitalului privat unde a fost operată Andreea, spune, însă, că personalul medical a avut o reacție exemplară. ”Este un accident dramatic, imprevizibil. Dar din cei cărora li se întâmplă asta, doar 10 la sută scapă!”

”În consimțământul de naștere este undeva un paragraf în care este specificat și acest eveniment nefavorabil, riscul de a muri”, mai adaugă dr. Doru Herghelegiu. ”Multe paciente, în special cele care nasc pe cale naturală, sunt revoltate: ‘cum? eu pot să mor la o naștere naturală?’ Trebuie să menționez că această complicație care a apărut în cazul doamnei Bălan este mai frecventă la nașterile pe cale naturală și nu la nașterile prin cezariană.”

Nici de această dată, reprezentanții spitalului privat nu au menționat concret complicația despre care vorbesc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter