Epidemiolog: Sars-CoV-2 este ”perfect adaptat pentru om”

De Unica.ro, pe
Coronavirusul este atât de „perfect adaptat” pentru a infecta oamenii încât posibilitatea ca acesta să fi fost făcut într-un laborator din China nu poate fi ignorată, au concluzionat cercetătorii australieni care sunt în căutarea unui vaccin.

Profesorul Nikolai Petrovsky a afirmat că virusul esta mai virulent la om decât la orice alt animal, notează Daily Mail.

Echipa de la Universitatea Flinders din Adelaide și Universitatea Latrobe din Melbourne a studiat felul în care SARS-CoV-2 a infectat diferite animale. Petrovsky s-a așteptat să găsească un animal mult mai susceptibil la acest virus, precum liliacul, care ar fi fost sursa acestui virus, dar a fost șocat să afle că cei mai predispuși sunt oamenii.

Citește și: Când va fi gata vaccinul românesc împotriva noului coronavirus

El a spus că noua tulpină de coronavirus, numită SARS-CoV-2, a fost „complet optimizată din prima zi, fără a fi nevoie să evolueze” aşa cum se întâmplă în cazul altor viruşi.

„Acesta este un virus nou care nu a mai existat niciodată la om, dar are o compatibilitate extraordinară la receptorii umani, ceea ce este foarte surprinzător”, a declarant profesorul.

„Este aproape perfect adaptat pentru om, nu s-ar putea mai bine de atât”, a precizat Nikolai Petrovsky.

„Trebuie să ne întrebăm cum s-a întâmplat acest lucru”, a mai spus el.

Citește și: Persoanele vindecate de COVID-19 ar putea rămâne cu probleme pe viață

Părerile experților sunt împărțite – unii consideră că SARS-CoV-2 provine de la o piață de animale exotice din Wuhan, înt imp ce alții sunt de părere că a fost creat în laboratorul de cercetări din Wuhan, unde s-ar studia diverse tipuri de coronavirusuri purtate de lilieci.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter