Cum îți distruge poluarea părul și ce poți face să oprești asta

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Joi, 25 iulie 2019, 13:21

Din cauza poluării, părul nostru ajunge să se usuce și să se despice la vârfuri, devenind mai dificil de aranjat și necesitând mai multe vizite la tuns decât în mod normal.

Se știe deja că poluarea are efecte nefaste asupra pielii, cum ar fi inflamațiile, petele pigmentare și coșurile, după cum arată Glamour. Iar dacă poate afecta pielea, asta înseamnă că și scalpul poate fi în pericol. Odată afectat scalpul, este posibil ca și firul de păr să resimtă, mai devreme sau mai târziu, impactul.

Pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă, Mark Leeson, ambasadorul artistic de la Revlon Professional și fondatorul Saloanelor Mark Leeson, a explicat: „Dacă mergi pe jos oriunde există mașini (așadar nu este valabil numai pentru locuitorii de la oraș) părul tău preia depozitele metalice cum ar fi cele de cupru și fier și alte particule de materie. Factorii poluanți fac părul mai uscat, mai puțin strălucitor și mai dificil de aranjat. Particulele de materie din aer de fapt distrug cuticulele părului și chiar tulpina interioară a firului de păr”.

Dacă părul tău mai este și vopsit, atunci este chiar mai rău. „Radicalii liberi din factorii poluanți sunt molecule foarte reactive și se pot purta imprevizibil în procesul de colorare, cauzând o mare deteriorare firului de păr și structurii interne a acestuia”, a mai zis Leeson.

Dar ce e de făcut pentru a combate efectele nocive ale poluării asupra părului? Din păcate, folosirea constantă a șamponului și balsamului nu este suficientă pentru combaterea particulelor poluante din păr. Dar nu este totul fără speranță. În cazul în care vrei să îți protejezi mai bine podoaba capilară de poluare, poți opta pentru un șampon special conceput pentru asta sau pentru unul clarifiant. Mai jos ai câteva idei:

Cum îți distruge poluarea părul și ce poți face să oprești asta

Șampon anti-poluare cu grâu, eMAG, 9,51 lei

Cum îți distruge poluarea părul și ce poți face să oprești asta

Șampon antioxidant și anti-poluant cu spirulină, LadyBio, 69,90 lei

Cum îți distruge poluarea părul și ce poți face să oprești asta

Șampon detoxifiant anti-poluare, Yves Rocher, 23,00 lei

Cum îți distruge poluarea părul și ce poți face să oprești asta

Șampon clarifiant IHAIR KERATIN, eMAG, 69,00 lei

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter