Designerul Andrei Bryan: „Vreau să instig la cunoaștere, experiență și raționament, pentru a fi capabili să tragem singuri o concluzie”

De Elisabeta Cosmescu, pe Ultimul update Joi, 03 iunie 2021, 10:30

A creat ATELIER RESOLVED ca reacție la curentul „fast fashion” cu produse iconice făcute de mână, din materiale reciclate și cu „o amprentă de carbon minimă în producție”.

Fashion designerul Andrei Bryan Goudarzi a pus bazele conceptului pe care îl promovează cu foarte multă pasiune în 2016, într-un moment în care ideea de reciclare și reutilizare a materialelor era într-un stadiu incipient în România. „Așa-numita mișcare fast fashion a venit natural și este doar o treaptă către alte trenduri care vor aduce în atenție materialele sustenabile și pe cele reciclate.

Trebuie să începem să luăm în calcul materialele care nu afectează planeta, care o ajută să se regenereze și îi păstrează balanța în care ne aflăm noi, oamenii.”

Creațiile pe care le realizează Andrei Bryan se asortează ținutelor urbane. „Am făcut foarte multe modele care se potrivesc multor outfituri, doar că, într-un final, cel mai important lucru este atitudinea.”

Citește și:
Miki Pereanu, artistul lunii în ediția UNICA de aprilie
Retro fashion romanesc – interviu Sabina Georgescu
A apărut revista Unica de iunie! Andreea Bălan, mai senzuală ca niciodată pe copertă
Claudia Pavel poate intra în Cartea Recordurilor: a filmat în 3 zile 29 de videoclipuri împreună cu 25 de copii

Pe lângă accesorii, artistul are și o colecție interesantă de tricouri cu mesaje. „Cu tricoul inscripționat History is not written in books am vrut să comunic faptul că nu tot ce citim provine dintr-o sursă sigură. Vreau să instig la cunoaștere, experiență și raționament, pentru a fi capabili să tragem singuri o concluzie, verificând informația din mai multe surse.

Designerul Andrei Bryan: "Vreau să instig la cunoaștere, experiență și raționament, pentru a fi capabili să tragem singuri o concluzie"

În ceea ce privește moda viitorului, designerul mărturisește că ea va fi dominată de nevoi. „Așa cum am început să accesorizăm măștile cu restul ținutei, de pildă, poate că pe viitor va fi nevoie să purtăm costume full body care să ne protejeze împotriva poluării.”

Designerul Andrei Bryan: "Vreau să instig la cunoaștere, experiență și raționament, pentru a fi capabili să tragem singuri o concluzie"

De-a lungul timpului, creațiile designerului Andrei Bryan au fost apreciate și prezentate în cadrul mai multor evenimente de fashion prestigioase, precum Săptămâna modei de la Paris, Londra și New York.

Foto: Arhiva personală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter