Alexandru Tomescu, concert excepțional la Oslo

De Oana Dinu, pe
Ambasada României în Regatul Norvegiei, împreună cu ICR Stockholm, a marcat încheierea deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE de către România în perioada ianuarie - iunie 2019, printr-un recital de muzică clasică susţinut de artiştii români de renume internaţional, violonistul Alexandru Tomescu şi pianista Angela Drăghicescu.

angela draghicescu

Aceştia au interpretat la vioară şi pian piese cunoscute şi apreciate din repertoriul românesc. Concertul a avut loc pe cea mai prestigioasă scenă muzicală a capitalei Norvegiei, Filarmonica din Oslo, fiind cel mai însemnat eveniment cultural susţinut de ICR Stockholm în spaţiul norvegian în ultimii ani.

Evenimentul, care a avut loc pe 4 iunie, a cuprins un recital aniversar din cadrul „Stradivarius International Tour, Balada – un secol de Muzică”, cu un repertoriu special selecţionat care a adus în atenţia publicului norvegian creaţii ale compozitorilor români consacraţi, precum George Enescu, Ciprian Porumbescu, Mihail Jora, Constantin Nottara, Mircea Chiriac, Dumitru Capoianu şi Dinu Lipatti.

În deschiderea concertului, tânărul pianist român Dragoş Cantea, în prezent post-masterand la Academia de Muzică a Norvegiei şi doctorand la Universitatea de Muzică George Enescu din Iaşi, a interpretat fragmente din opera enesciană.

Sursă foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter