Concert de muzică clasică la centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională din București

De Unica.ro, pe
Cei care vor merge duminică la centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională din București, vor putea asculta un concert de muzică clasică susținut de violonistul Alexandru Tomescu şi pianista Sînziana Mircea.

Maratonul de vaccinare din București va începe astăzi, 7 mai, de la ora 16:00 și se va încheia luni, 10 mai, ora 08:00. Persoanele care doresc să se vaccineze vor putea merge atât la Biblioteca Națională a României, cât și la Sala Palatului. Nu este nevoie de programare, ci doar de buletin, iar adresa de domiciliu nu trebuie să fie neapărat în Capitală.  Serul folosit va fi cel fabricat de Pfizer.

Citește și: Andreea Esca, schimbare de look. Cum a apărut vedeta PRO TV la pupitrul știrilor de seară

George Burcea, trimis în judecată pentru consum de droguri. Ce pedeapsă riscă fostul soț al Andreei Bălan

Cântărețul britanic Nick Kamen a murit la 59 de ani

Când are loc maratonul vaccinării împotriva COVID-19 în București

Concert de muzică clasică la centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională din București

La Biblioteca Națională, campania de vaccinare va începe duminică, 9 mai, pe acorduri de vioară și pian. De la ora 16:00, vor susține un concert de muzică clasică violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea. Timp de 40 de minute, persoanele care merg să se imunize vor putea asculta lucrări de Ciprian Porumbescu – Balada, Johann Sebastian Bach- Preludiu în Mi Major, Bach meets Haendel – compoziţie Sînziana Mircea, Fritz Kreisler- Libesleid şi Liebesfreud, Camille Sans Saens – Introducere şi Rondo Capricioso, Constantin Dumitrescu – Dans ţărănesc, potrivit Agerpres.

„Este o onoare şi o mare bucurie să pot răspunde prezent invitaţiei Ministerului Culturii şi a oferi un moment muzical tuturor celor care aleg să se vaccineze. Cred că vaccinarea este crucială pentru o revenire cât mai grabnică la o viaţă normală. Pentru mine, viaţa normală nu poate exista fără muzică, fără concerte şi fără public, iar muzica vine să reamintească despre frumuseţea uitată a vieţii noastre. Yo-Yo Ma a cântat imediat după ce a fost vaccinat, în sala de aşteptare post vaccinare (…) Muzica ne poate reda speranţa! Muzica înseamnă conexiune în ciuda distanţării şi merge mai departe, cu fiecare dintre noi. Vă aşteptăm la vaccinare şi la concert!” a declarat violonistul Alexandru Tomescu.

„A fost o perioadă extrem de dificilă pentru noi toţi, dar parcă artiştii au trecut prin cele mai grele momente, lipsindu-le scena, actul artistic şi mai ales energia publicului. Vaccinarea este un moment important pentru întreaga omenire şi cu încredere sperăm că ne vom relua vieţile şi reveni la normalitate”, a spus și pianista Sânziana Mircea.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter