Viţel cu sos de roşii uscate

De Ebucataria.ro, pe

Mie roşiile uscate îmi plac mult. Nu găsesc mereu, dar când găsesc, mă bucur de ele. Și pentru că în week-end s-a întâmplat să-mi vină în vizită un amic francez…
… am zis să încerc să-l „impresionez” cu reţeta asta super gustoasă şi destul de simplă.

Ingrediente

    * 4 vrăbioare de viţel
    * 1 lingură de unt
    * 200 ml de smântână lichidă
    * 100 ml de vin alb sec
    * 2 linguri de capere
    * 3 linguri de roşii uscate
    * 1 linguriţă de măghiran uscat
    * 1 lingură de pătrunjel verde tocat
    * 1 ceapă mică
    * 1 lingură de ulei extravirgin de măsline.
    * sare, piper

Reţetă

Astea au fost vrăbioarele de viţel. Nu le-am făcut nimic special, doar le-am uns cu un pic de ulei de măsline şi am presărat pe ele un pic de piper, pe ambele părţi.

Într-o cratiţă am pus untul la topit.

Apoi am pus feliile de viţel.

3-4 minute pe fiecare parte (până încep să facă mici picături de lichid la suprafaţă), apoi le-am scos pe-o farfurie. Am acoperit-o cu folie metalica pe care am gaurit-o pe alocuri, ca sa nu faca condens.

În locul lor am pus ceapa tocată mărunt şi roşiile uscate.

După vreun minut, am pus smântâna

Am amestecat un minut, apoi am pus vinul şi măghiranul. Am lăsat până a dat în clocot, după care am adăugat din nou carnea.

După încă un minut, am pus caperele şi pătrunjelul verde şi am amestecat cam 30 de secunde.

Gata, asta a fost tot.

Musafirul meu a fost tare încântat de rezultat. Poftă bună 🙂

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter