Viţel cu usturoi şi ceapă verde

De Ebucataria.ro, pe

Mi-am dorit să încerc o reţetă culeasă din cartea electronică cu reţete chinezeşti, publicată de Radu Popovici – usturoi cu viţel. Însă pentru că n-am avut la îndemână
toate ingredientele, am făcut cu ce mi-a fost pe-aproape. Am înlocuit unele ingrediente, am renunţat la ce n-am avut. A ieşit atât de bună mâncarea asta, încât o dedic prietenilor de la Unica.

Ingrediente (pentru 2 porţii)

    * 400 g vrăbioară de viţel
    * 6-8 căţei de usturoi
    * 1 lingură de fulgi de ardei iute (sau 2-3 ardei iuţi)
    * 50 ml vin alb sec
    * 2 linguri sos soia
    * 150 ml fond de vită (despre fond de vită am scris aici)
    * 1 lingură de amestec 5 arome
    * 2 fire de ceapă verde
    * 2 linguri de ulei
    * orez basmati, ca ganitură

Reţetă

Astea mi-au fost bucăţie de vrăbioară. Le-am bătut cu un ciocan de bucătărie, apoi le-am tăiat în fâşii înguste, de jumătate de centimetru, perpendicular pe fibră.

Am încins o tigaie mai mare (un wok), apoi am pus uleiul. Am pus usturoiul (zdrobit şi frecat cu puţină sare) şi fulgii de ardei iute (puteam pune şi ardei iuţi întregi).

Am amestecat bine şi, după câteva secunde, am adăugat fâşiile de viţel. Am dat focul tare.

Le-am lăsat un pic, amestecându-le, până au început să-şi schimbe culoarea. Apoi am adăugat vinul.

L-am lăsat să clocotească un pic, până a scăzut la jumătate, după care am pus fondul de vită. Am pus şi amestecul de 5 arome.

Am lăsat să fiarbă până sosul a scăzut aproape de tot. Am adăugat cepele verzi, tăiate în bucăţi mai mari, pe diagonlă.

Am mai lăsat cam 30 se secunde, timp în care am amestecat în tigaie. Cât timp fierbea carnea în tigaie, am făcut un orez basmati simplu (o jumătate de cană de orez, o cană de apă) care, presărat cu fulgi de ardei iute, s-a dovedit o garnitură excelentă.

Poftă bună 🙂

Viţel cu usturoi şi ceapă verde
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter