Tort de ciocolată cu banane fără făină. Rețeta Gabrielei Dima, câștigătoarea Masterchef 2022

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 03 iunie 2022, 12:01

Cui nu-i place tortul de ciocolată? Este o prăjitură festivă, elegantă, savuroasă, numai bună de pregătit pentru momentele speciale din viața ta. Și nu numai atunci…

Ce ați spune dacă ați afla că există o rețetă de tort de ciocolată fără făină, cu banane? Ei bine există, iar rețeta a fost testată și este recomandată de Gabriela Dima, câștigătoarea Masterchef România 2022. Din câteva ingrediente, fără un blat cu făină, Gabriela a preparat un tort absolut delicios și a împărtășit rețeta pe rețelele de socializare, unde a adunat rapid peste 1.300 de aprecieri din partea internauților gurmanzi.

Haideți să aflăm cum se prepară acest desert minunat.

Tort de ciocolată cu banane fără făină!!! Am făcut acest tort de multe ori, sunt îndrăgostită de el” – a spus câștigătoarea Masterchef 2022, pe contul ei de Instagram. Apoi a detaliat ingredientele și pașii necesari preparării tortului:

Tort de ciocolată cu banane fără făină. Rețeta Gabrielei Dima, câștigătoarea Masterchef 2022

Ingrediente:

  • 300 gr unt 80% grăsime
  • 300 gr ciocolată neagră
  • 10 linguri de zahăr
  • 10 ouă
  • 4-5 banane
  • 4-5 linguri cu vârf cacao
  • O lingură de cafea instant (optional)

Citeşte şi: Cartofi zdrobiți cu cana, rețeta care face furori pe rețelele de socializare

Citeşte şi: Pizza de post, după rețeta Paulei Seling. Secretul artistei pentru unui blat vegetal foarte crocant

Citeşte şi: Rețeta preparatului cu care Chef Florin Dumitrescu și-a cucerit soția

Citeşte şi: Rețeta „puiului de logodnă”. Meghan Markle și Emily Blunt au fost cerute în căsătorie după ce au testat preparatul

Mod de preparare:

Se topesc untul și ciocolata deasupra unei oale cu apă fiartă, se adaugă și cafeaua instant și se lasă la răcit. Se bat albușurile spumă, gălbenușurile se freacă cu zahar și se adaugă și cele 5 linguri de cacao. Se amestecă compoziția de unt și ciocolata cu cea de gălbenușuri, se omogenizează bine apoi se toarnă peste albușurile spumă.

Se omogenizează din nou cu o spatulă folosind mișcări lente de jos in sus pentru a rămâne compoziția cât mai aerată. Se unge o tavă cu unt, se tapetează cu făină, se toarnă jumătate din compoziție, se așează bananele, apoi restul compoziției și punem la cuptorul preîncălzit 40-45 de minute la 170-180 de grade. Ca decor puteți folosi frișcă, fructe, mascarpone orice doriți. Eu doar am pus deasupra o mână de fulgi de cocos. Poftă bună!

Foto – Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter