Tarte cu mere. Rețeta ultrarapidă lui Chef Nicolai Tand, din doar 5 ingrediente

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 02 februarie 2023, 10:52

Tartele cu mere se numără printre deserturile preferate ale multor împătimiți de dulciuri. Marele lor avantaj este că se fac foarte ușor dacă avem nevoie urgentă de un preparat gustos și dulce.

Și nu o zicem noi, ci un bucătar celebru, care a făcut publică rețeta lui ultrarapidă de tarte cu mere, pentru situațiile când nu avem prea mult timp de stat în bucătărie. Chef Nicolai Tand are o rețetă rapidă și foarte ușor de făcut a acestui preparat, ce conține doar câteva ingrediente de bază – mere, ou, foitaj și zahăr.

Dacă vă întrebați de ce un profesionist ca Chef Tand folosește foitaj gata făcut din comerț, răspunsul este tot lipsa timpului.

Este desertul pe care l-am învățat în Franța și care mi-a plăcut cel mai mult. Mi se pare un desert atât de ușor de făcut și pe cât e de simplu de preparat, pe atât e de delicios – a explciat Tand, pe blogul său, înainte de a prezenta propriu-zis rețeta.

Citeşte şi: Secretul lui Chef Nicolai Tand pentru cele mai pufoase și delicioase găluște cu prune

Așadar, haideți să ne apucăm de treabă și să testăm uluitoarea rețetă rapidă și delicioasă de tarte cu mere, testată și recomandată de Nicolai Tand.

Bucătarul nu a dat gramajul ingredientelor, așadar fiecare poate adapta cantitățile în funcție de nevoi.

Ingrediente:

  • Foitaj din magazin
  • Mere (Chef Tand le recomandă pe cele românești)
  • Gălbenuș de ou
  • Zahar pudră
  • Nucșoară
  • Înghețată (opțională)

Cum se prepară tartele cu mere ale lui Nicolai Tand

Foitajul se întinde pe blatul de lucru, se găurește cu furculiță și se unge cu gălbenuș de ou.

Mărul se curăță de coajă și se taie felii rotunde, care se pun pe aluat în forma unor flori.

Peste măr se presară nucșoara pentru aromă.

Plăcintă cu mere – Rețeta tradițională

Tartă cu cremă de banane și jeleu de portocale

Tartă fantezie cu struguri – Rețeta festivă

Apoi, deasupra se pune puțin unt, nu mai mult de o linguriță.

Se presară zahar pudră și se bagă la cuptor până când capătă o culoare maronie frumoasă.

Când e gata, se servește cu înghețata preferată. Poftă bună!

Foto – 12rf.com / Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter