Salata de boeuf care nu îngrașă! Rețeta recomandată de nutriționist

De Mihaela Uretu, pe

Veșnicul platou cu salată de boeuf este nelipsit de pe masa de sărbători a românilor. Este delicioasă, ușor de preparat, însă conține un ingredient ce o poate transforma într-o adevărată bombă calorică. Iată cum trebuie să prepari salata de boeuf ca să nu te îngrașe!

Salata de boeuf este un preparat care se bucura de mare succes în bucătaria fiecărei gospodine care se respectă. Însă, pe cât este de bună, salata de boeuf este o adevărată bombă calorică din cauza maionezei care leagă legumele și carnea. Medicii nutriționiști dezvăluie ce trebuie să scoți din salata de bouef ca să nu te îngrașe.

Cum să prepari salata de boeuf ca să nu te îngrașe

Când spunem mâncare de Crăciun sau Revelion, ne gândim automat și la vestita salată de boeuf. Din nefericire pentru cei care țin la siluetă sau urmează o dietă, maioneza poate da mari bătăi de cap. Asta nu înseamnă, însă, că trebuie să o evităm, ci doar să facem câteva schimbări.

Invitată la emisiunea Teo Show, nutriționista Sonia Burtic a dezvăluit că trebuie să înlocuim maioneza cu pastă de avocado pentru a ne putea bucura de masa de Crăciun fără să ne gândim la kilogramele în plus.

În primul rând trebuie să înțelegem că nu preparatele tradiționale sunt o problemă pentru kilogramele în plus. Nu ele ne aduc acel surplus, ci cantitaea și combinața. Și faptul că se consumă mult într-un timp extrem de limitat.

În primul rând trebuie să înțelegem că nu preparatele tradiționale sunt o problemă pentru kilogramele în plus. Nu ele ne aduc acel surplus, ci cantitaea și combinața. Și faptul că se consumă mult într-un timp extrem de limitat. Dacă știm că avem patru mese festive, ne gândim și ne organizăm astfel încât să împărțim preparatele consumate pe care vrem să le consumăm. Să nu mâncăm toate preparatele tradiționale la aceeași masă, a dezvăluit medicul.

Ce reguli ar mai trebui respectate la masa de sărbători

Hidratarea este foarte importantă și în perioada Sărbătorilor. Specialiștii ne sfătuiesc să consumăm în jur de trei kilograme în aceste zile.

De Revelion se recomandă să se consume mai multă apă, cel puțin 3 litri de apă, care este sfântă pentru slăbit. Puteți păcăli consumul de apă prin consumul de ciorbe, supă cremă, ceaiuri de plante neîndulcite. Dacă am consumat dulciuri, două zile trebuie să ne abținem între sărbător. Neapărat, cozonacul sau prăjiturile să fie consumate în prima parte a zilei, între micul-dejun și prânz, ca o gustare. Este important și să nu sărim peste mese, a mai recomandat medicul nutriționist.

Salata de boeuf, mâncarea populară a românilor

Salata originală a fost pentru prima dată preparată în anul 1860 de câtre bucătarul belgian Lucien Olivier sub denumirea franceză de salade de gibier la restaurantul Ermitaj, unul dintre cele mai mari restaurante din Moscova. Potrivit Wikipedia, rețeta originală a fost păstrată secretă și s-a pierdut în anul 1905 când restaurantul Ermitaj și-a închis porțile. Se știe doar că rețeta cuprindea delicatese scumpe, carne de vânat, raci și mazăre. După 1905 numeroși bucătari din tot estul Europei au inventat rețete asemănătoare, dar înlocuind ingredientele originale cu altele mai ieftine precum carnea de pui sau de vită. Aceste variante de salate, cu diverse nume, au devenit un fel de mâncare foarte comun în diferite țări precum Rusia, Polonia sau România, schimbându-și rețeta în funcție de alimentele folosite în gastronomia regională.

Citește și: Rețeta maionezei din radăcinoase folosită de Andreea Marin în salata boeuf dietetică

Salată de boeuf care nu îngrașă

Ingrediente:

  • 300 g morcovi
  • 300 g conopidă
  • 300 g dovlecei
  • 300 g păstârnac
  • 3 bucăți de avocado pisat
  • 5/6 castraveți murați (fără zahăr, doar apă, oțet și sare)
  • 4 gogoșari – pentru décor
  • 2 legături de verdețuri (pătrunjel și mărar) – pentru décor
  • 300 g de iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 1 lingură de ulei
  • zeamă de lămâie

Consistența va fi cea clasică, cu care noi suntem obișnuiți. Punem păstârnacul, dovlecelul și conopida și murăturile. Apoi adăugăm avocado pisat și iaurtul, puțină zeamă de lămâie și o lingură generoasă de ulei. În ceea ce privește tipul de carne, puteți alege în funcție de preferințe, fie carne de vită, fie carne de pui. Amestecați canea și legumele și apoi ornați cu gogoșari. Poftă bună!

Sursa Foto: foodstory.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter