Ingrediente:
500 grame zahăr Esenţă de vanilie, rom, după gust 200 grame unt gras (80% grăsime) 500 grame lapte praf 80-100 grame cacao 1 linguriţă piper roz râşnit proaspăt 2 ardei iuţi chilli sau, după gust şi în funcţie de iuţeală Mod de preparare:
Se amestecă laptele praf cu pudra de cacao, apoi, separat, se amestecă zahărul cu 150 ml apă într-un vas mic.
Se fierbe amestecul circa 10 minute, până obţineţi un sirop saturat, fără ca zahărul să se caramelizeze.
Adăugaţi untul în bucăţi şi luaţi vasul de pe foc. Amestecaţi până la omogenizare totală. Adăugaţi aromele (esenţa de vanilie, rom, etc), piperul, ardeiul iute chilli tăiat felii şi amestecul de lapte praf cu cacao.
Încearcă şi reţeta noastră de macarons cu lavandă şi cremă de fructul pasiunii pentru insomnie
Ungeţi o tavă cu puţin ulei şi turnaţi compoziţia de ciocolată de casă. Lăsaţi la răcit câteva ore, apoi tăiaţi cubuleţe mari şi serviţi la cafea. Poftă bună!