1. Aperitive: Crochete cu urzici şi ciuperci în sos de iaurt
Aveţi nevoie de : cartofi, ciuperci, ouă, frunze de urzici, făină, iaurt, mărar, usturoi.
Fierbeţi cartofii şi urzicile şi sotaţi ciupercile. Mestecaţi legumele şi formaţi chifteluţe, pe care le tăvăliţi prin făină şi le prăjiţi.
Serviţi cu un sos din iaurt cu usturoi pisat şi mărar tocat fin.
2. Supă cremă irlandeză de urzici cu crutoane
Aveţi nevoie de urzici, unt, cartofi albi, leurdă, sare şi piper, supă de pui, smântână, crutoane.
Faceţi o supă cremă de urzici care se prepară la fel ca supa cremă de spanac şi serviţi cu crutoane şi smântână.
3. Fel principal:Mâncare de urzici cu pui
Aveţi nevoie de: pulpe de pui, ceapă, orez, urzici, sare, piper, un căţel de usturoi, o conservă de roşii în bulion, supă de pui.
Căliţi ceapa şi usturoiul într-o cratiţă, după care adăugaţi pulpele de pui. După ce carnea de pui s-a rumenit puţin (şi-a schimbat culoarea), se adaugă orezul, urzicile şi apoi supa de pui. Când sosul a scăzut, la mâncarea de urzici se adaugă conserva de roşii în bulion. Se mai fierbe 10 minute şi se condimentează.
4. Desert: Trigoane cu urzici şi feta
Aveţi nevoie de: urzici opărite, ceapă roşie sau ceapă verde, frunze de mentă, brânză feta, unt topit, foi de plăcintă, ulei, ouă.
Amestecaţi ingredientele într-un castron şi umpleţi pătrăţele de foi de plăcintă cu compoziţia, după ce aţi lipit foile de plăcintă cu unt topit. Coaceţi la cuptor trigoanele cu urzici circa 15-20 minute sau până se rumenesc şi serviţi după ce s-au răcit. Poftă bună!