Top 4 reţete de prăjitură cu prune absolut delicioase

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 12 aprilie 2022, 15:45

Au apărut prunele prin piaţă şi numărul de dulciuri şi prăjituri pe care le putem încerca cu ele este infinit. Iată 4 variante de reţete de prăjitură cu prune, găluşte cu prune şi alte delicii cu cele mai minunate fructe de sezon.

Tartă cu prune

Ingrediente:
Pentru aluat:
►8 ouă
►220 g unt
►4 linguri smântână
►un praf sare
►6 linguri zahăr pudră
►6 linguri făină
►un plic zahăr vanilat
►150 g zahăr tos
►scorţişoară
►2 linguri lapte
►2-3 linguri unt topit
►un kg prune
►zahăr pudră pentru ornat
1. Se freacă untul cu zahărul, smântâna, sarea şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle unul câte unul şi, la final, făina cernută.
2. Se încorporează uşor, să nu se formeze cocoloaşe şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Se coace la 150°C.
3. Între timp, se pregăteşte glazura caramel. Se topeşte zahărul. Se dă deoparte, se adaugă laptele şi untul, apoi se lasă la baie de aburi să se omogenizeze.
4. Se desfac între timp prunele, se spală, se presară cu scorţişoară şi zahăr vanilat şi se scufundă în zahărul caramel, apoi se aşază pe blatul aproape copt. Se mai bagă 10 minute să se rumenească. Se taie şi se serveşte pudrată cu zahăr.
Sursa foto: Shutterstock
Top 4 reţete de prăjitură cu prune absolut delicioase

Prăjitură cu prune

Ingrediente:
►un kg prune
►8 ouă
►8 linguri făină
►2 linguri cacao
►10 linguri zahăr pudră
►esenţă de vanilie
►coaja şi zeama de la o lămâie
►un praf sare
►200 g ciocolată cu lapte
►4 linguri frişcă lichidă
►fulgi de migdale
►20 g unt
►20 ml lichior de migdale
►MENTĂ PENTRU ORNAT
►O LINGURIŢĂ SCORŢIŞOARĂ
1. Se taie ciocolata bucăţi mici, se pun într-un bol, se adaugă untul, cacaua cernută şi frişca lichidă şi se pun la baie de aburi să se topească. Se amestecă uşor cu o linguriţă să nu se formeze cocoloaşe.
2. În acest timp, se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu sare. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, gălbenuşurile frecate, vanilia şi coaja de lămâie.
3. Se încorporează făina cernută, se amestecă bine şi jumătate de compoziţie se păstrează pentru blatul de vanilie. În restul de compoziţie se adaugă crema de ciocolată.
4. Se toarnă compoziţia de ciocolată în tava tapetată cu hârtie de copt şi apoi se toarnă cea de vanilie şi se dă tava la cuptor pentru 10 minute.
5. Se spală prunele, se desfac, se scot sâmburii şi se stropesc cu zeamă de lămâie şi lichior de migdale.
6. Se presară scorţişoară şi după ce se scoate blatul de la cuptor se pun deasupra, pe toată suprafaţa prăjiturii, şi se mai lasă aproximativ 10-15 minute, la foc potrivit. Se serveşte ornată cu fulgi de migdale şi mentă.

Uite 10 rețete cu prune, tocmai bune pentru tine!
Sursa foto: Shutterstock
Citeşte mai departe şi vezi ce alte tipuri de prăjitură cu prune sau găluşte cu prune poţi încerca în acest weekend, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter