REŢETE DE POST: Burgeri din năut

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Luni, 12 aprilie 2021, 13:15

Iata cum sa prepari un fel de mancare delicios, vegetarian si numai bun in perioada postului. Invata si tu sa faci burgeri din naut.
►4 chifle de hamburger
► 1-2 linguriţe unt
► câteva foi de salată
► 1 ceapă roşie
► 8 roşii cherry
Burgeri:
► 100 g bulgur
► 100 ml apă fiartă
► 1 cutie năut (340 g)
► 2 cepe
► 2 căţei de usturoi
► ½ legătură pătrunjel
► 1 lingură făină
► 1 lingură praf de copt
► 50 g pesmet
► piper
► sare
► chimion
► boia de ardei
► ½ ardei gras roşu
► 1 lingură coriandru tocat
► 1 ou
► ulei, pentru uns grătarul
Incearca si reteta noastra de Hamburgeri cu legume
► Roşiile se taie jumătăţi,  ceapa inele, iar usturoiul se toacă mărunt.
► Se pune bulgurul într-un castron, se toarnă apă fiartă şi se lasă cca 10 minute. Năutul se clăteşte sub jet de apă, se scurge şi se mixează. Ceapa şi usturoiul se toacă şi se încorporează în crema de năut. Se amestecă cu bulgurul şi cu pătrunjelul.
► Compoziţia se mixează  până devine piure. Se pun sare, piper, verdeţuri şi boia de ardei. Într-un castron se pun făina, praful de copt şi pesmetul, se amestecă şi se încorporează în  năut. Ardeiul se curăţă se toacă. Se încorporează cu oul şi coriandrul în falafel.
► Se formează 4 burgeri, care se coc la grătar cca 5-8 minute pe fiecare parte.
► Chifele se ung cu unt, apoi se pun: salată, roşii, ceapă, usturoi şi burgerul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter