FRIPTURĂ:Ruladă de porc cu cașcaval

De Libertatea pentru femei, pe

Iată o reţetă de friptură rafinată din carne de porc. Rulada umplută cu caşcaval şi sos de vin este absolut delicioasă şi mai puţin grasă decât preparatele de sarbatori.
Ingrediente

►un kg mușchi de porc
►100 g cașcaval
►2-3 ardei roșii
►50 g unt
►50 g cremă de brânză
►2-3 căței usturoi
►6 linguri pesmet
►sare
►piper negru boabe și măcinat
►30 g alune măcinate și prăjite

Pentru sos:

►100 ml vin alb dulce
►20 ml ulei de floarea-soarelui
►sare grunjoasă
►piper măcinat
►cimbru măcinat

1. Se spală bucata de mușchi de porc, se șterge cu un prosop și se taie astfel încât să  se poată umple și rula în același timp.  Se condimentează cu sare și piper, se rulează , se acoperă cu o folie și se lasă la rece.
2. Untul moale, crema de brânză, pesmetul rumenit, usturoiul măcinat, cimbrul, piperul și alunele se pun   într-un bol și se amestecă.
3. Se curăță ardeii, se spală și se feliază. Cașcavalul se taie felii. Se scoate bucata de mușchi de la rece, se întinde și se unge uniform cu umplutura. Se rulează o parte și apoi se pun feliile de cașcaval și ardei.
4. Se rulează, se aranjează în tava tapetată cu pesmet, sare, piper și cimbru, se stropește cu vinul dulce și cu ulei și se bagă în cuptor. Se lasă la copt și, după ce s-a rumenit, se scoate tava, se lasă să se răcească rulada și se taie felii. Se poate servi ca aperitiv sau ca fel principal.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter