FRIPTURĂ: Ceafă de porc cu cartofi şi ananas

De Libertatea pentru femei, pe

Iată cum se prepară o ceafă de porc în variantă exotică, cu ananas şi cartofi rumeniţi. Vezi reţeta pentru o friptură delicioasă de porc.
Ingrediente:
►o bucată de ceafă cu şorici
►cuişoare
►350 ml vin rose
►ulei de măsline
►sare
►piper negru măcinat şi boabe
►8-10 căţei usturoi
►o linguriţă zahăr
►800 g cartofi
►rozmarin
►100 g unt
►3-4 linguri pesmet
►200 g ananas proaspăt

1. Se spală şi se pun cartofii să fiarbă.
Se adaugă o lingură de sare şi 3-4 căţei de usturoi. După ce au fiert, se scot şi se perpelesc cu coajă cu tot în unt. Se presară sare şi rozmarin, după gust.
2. Separat, se ia bucata de carne, se
rumeneşte 3-4 minute pe fiecare parte şi, după ce s-a înmuiat şoriciul, se crestează şi se înfig cuişoarele.
3. Se pregăteşte sosul din vin, zahăr, restul de usturoi, rozmarin, uleiul de măsline, sare şi piper. Se toarnă sosul peste bucata de carne şi se bagă în cuptor, la 150°C, până se rumeneşte şi se pătrunde bine.
4. Între timp, se pregăteşte şi garnitura de ananas. Se perpelesc bucăţile de ananas în unt şi, spre final, se adaugă pesmetul.
Se feliază friptura şi se serveşte cu garnitura de ananas şi cartofii rumeniţi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter