Reţeta veche andaluză (ţigănească) din coadă de taur

De Madalina Racorean, pe

Cât de mult iţi place să bucătăreşti şi să experimentezi reţete interesante?
Am primit de la vestitul Cookatar,  bucătarul român care trăieşte în Spania, o reţetă  cu iz andaluz, vintage, care promite că vei savura o mâncare foarte gustoasă. O mâncare din coadă de taur, cu mirodenii deloc sofisticate, dar foarte aromate,  cu ţelină verde şi urme de paprika afumată pentru un strop de culoare. Ceva care iţi va da cu siguranţă satisfacţia realizării. Iată ce trebuie să faci:

Coada de taur se taie în mai multe bucăţi, se sărează şi se dă prin făină pentru coacere. Se aşează într-o cratiţă, ideal ar fi una de fontă, în care se pune uleiul lăsat să se încingă pentru prăjit. Aşadar, bucăţile din coadă de taur se rstogolesc un pic în ulei cât să prindă culoare, apoi se scot la odihnă pe hârtie de bucătărie.

În uleiul în care au fost uşor prăjite au fost aruncate, preţ de o  adiere de gând, 5-6 cuişoare, învârtite o tură pentru ca aroma să fie una deosebită. Apoi, se pun ceapa şi usturoiul la înmuiat lângă caren, timp de 4-5 minute. Se adaugă o lingură de paprika afumată pentru un strop de culoare roşie, doi morcovi, o felie de ţelină verde şi un pic de ardei iute şi dulce. Toate acestea se lasă să fiarbă timp de 6-7 minute. După ce au fiert, se adaugă 5-6 roşii, dar şi o lingură de paste tomate, apoi se dă cu învârtitul lingurii prin ceaun. Nu uita de şofran! Acesta trebuie înmuiat într-o lingură de apă clocotită şi apoi adăugat în ceaun. Se mai pune verdeaţă, cimbru şi foi de dafin, se reduce focul să bolborosească uşor, se pune capacul şi se lasă timp de 2-3 ore la fiert, până când carnea începe să se desprindă uşor de pe oase.
Dar pentru că lipsesc cartofii, e bine să îi tai repejor felii şi să îi prăjeşti parţial. Aproape de final îi adaugi în mâncare şi gata! Preparatul andaluz din coadă de taur este servit! Poftă bună!

Citeşte pe www.ecotrend reţeta cu sfeclă, ideală în curele de slăbire!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter