Pui Tandoori Masala

De Ebucataria.ro, pe Ultimul update Joi, 13 mai 2021, 15:29

Mi-era poftă de o reţetă indiană, de aromele puternice şi de gustul exotic al mâncării din acea zonă a lumii. Aşa că n-am stat mult pe gânduri şi am făcut. Mi-a făcut…
cu ochiul reţeta de tandoori masala a lui Radu (pe care am adaptat-o la ce aveam, ca de obicei), iar puiul a fost doar un fel de accesoriu 🙂

O reţetă pentru prietenii de la Unica

Ingrediente pentru tandoori masala

* 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
* 2 linguriţe de garam masala
* 1 lingură de boabe de coriandru
* 2 linguriţe de chimen
* 6 cuişoare
* 1 lingură de curcuma
* 1 lingură boia iute
* 2 linguri boia dulce
* 1 linguriţă de sumac

Ingrediente pentru marinarea puiului

* 800 g piept de pui dezosat, fără piele
* 600 g iaurt gras, de bivoliţă şi oaie
* 4 linguriţe de tandoori masala
* 4 căţei de usturoi
* 2 cm rădăcină de ghimbir

Reţetă

Sumac, curcuma şi Garam Masala pot fi găsite în unele hypermarket-uri, în magazine de condimente orientale, în magazine naturiste sau în magazine online de condimente

Mai întâi am prăjit (fără ulei) seminţele de chimen şi coriandru şi cuişoarele

Apoi le-am măcinat şi le-am amestecat cu scorţişoara, curcuma, garam masala, boiaua dulce şi iute, sumacul şi puţină sare.

Le-am amestecat până am obţinut un amestec uniform.

Acum îl ţin într-o cutie ermetică şi îl voi folosi şi la alte mâncăruri. Pentru reţeta de azi am folosit doar 4 linguriţe, pe care le-am pus peste iaurt.

Am amestecat bine, am pus usturoiul zdrobit şi ghimbirul dat pe răzătoare, după care am adăugat pieptul de pui tăiat cubuleţe

Le-am amestecat din nou, astfel încât bucăţile de pui să fie complet acoperite de iaurt, am acoperit cu folie alimentară şi am dat la frigider 3 ore. Când timpul a trecut, am scos bucăţile de pui din marinadă şi le-am înfipt pe frigărui.

Le-am băgat la VitaCook, la 175 de grade, pentru 20 de minute – cu o tavă dedesupt, pe care s-au scurs zemurile.. După primele 10 minute, am întors frigăruile pe partea cealaltă.

Carnea a fost fragedă, suculentă şi incredibil de aromată. A mers de minune cu sosul de iaurt de care povesteam aici. Poftă bună 🙂

Pui Tandoori Masala

  • Dacă ești atras de bucătăria indiană, află totul despre ghee (unt clarificat) și ce rețete poți pregăti cu el!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter