Pate din ficat de pasăre. Rețeta preparatului cu care Mădălina Crețan, soția regretatului Nosfe, a câștigat proba la „Chefi la cuțite”

De Unica.ro, pe

Regretatul cântăreț Nosfe, pe numele real Vlad Darius Creţan, și soția sa, Mădălina, au participat în sezonul 10 al show-ului culinar “Chefi la cuțite”, de la Antena 1, pentru a-și demonstra talentul culinar. Mădălina Crețan a reușit să-i impresioneze pe cei trei Chefi cu un preparat pe cât de simplu, pe atât de delicios.

Soția lui Nosfe a ales să pregătească un pate din ficat de pasăre. Pentru că chefii au fost uimiți de rezultat și i-au oferit cele trei cuțite care i-au trimis și pe ea, și pe Nosfe mai departe, Mădălina a decis să împărtășească rețeta cu toți cei care sunt interesați de ea.

Ea a publicat pe blogul ei, acum o lună, cum se prepară deliciosul pate care i-a dat pe spate pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.

Haideți să descoperim care este rețeta acestui preparat.

Ingrediente:

  • 500 gr ficat de pui proaspăt
  • 5 cepe medii / 4 cepe mari
  • 2-3 căței de usturoi
  • 150 gr de unt 82% grăsime
  • 2-3 linguri ulei de floarea-soarelului
  • sare și piper
  • 100 -150 ml smântână lichidă de gătit

Mod de preparare:

Într-o tigaie adâncă se pun la încins 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui și un cub de unt (50 gr). Când se topește untul, se adaugă ficățeii întregi, spălați în prealabil cu apă rece. Se acoperă tigaia cu un capac și lasă la înăbușit aproximativ 20 minute.

Aveți grijă să nu îi gătiți prea mult pentru că se vor usca, iar textura pateului nu va mai fi cea dorită.

În acest timp se toacă ceapa Julien, se curăță cățeii de usturoi și apoi se adaugă în tigaie peste ficăței.  Se lasă la înăbușit pentru încă 10 minute sau până când se înmoaie ceapa și devine aurie. După ce s-a gătit ceapa, se oprește focul, se adaugă sarea și piperul după gust și se mai lasă acoperite cu un capac, 5-10 min. Acest pas este foarte important pentru că aromele se vor îmbina și la final vei avea parte de un gust echilibrat.

După cele 5-10 minute adaugă toată compoziția din tigaie în blender, iar peste pune 100 gr de unt la temperatura camerei și smântâna de gătit. Se mixează până când obțineți o pastă fină și ușor lucioasă.

Dacă textura pateului este prea solidă și acest lucru împiedică blenderul să își facă treaba, se mai pot adăuga 50 gr de smântână de gătit. La acest pas mai poți adăuga sare, dacă este nevoie.

Pate din ficat de pasăre. Rețeta preparatului cu care Mădălina Crețan, soția regretatului Nosfe, a câștigat proba la "Chefi la cuțite"

Citeşte şi: Rapperul Nosfe a încetat din viață la 37 de ani

Citeşte şi: Membrii trupei Șatra Benz, despre ultimele ore de viață ale lui Nosfe: „La un moment dat, a coborât de pe scenă pentru că îi era rău”

Citeşte şi: Cum a început relația regretatului Nosfe cu soția sa, Mădălina. „Am suferit. Nu-mi place să fac rău oamenilor”

Citeşte şi: Șerban Copoț a aflat că mama lui are cancer. „A ținut acest lucru ascuns de noi!”

Pateul se pune în vase de mici dimensiuni, de preferință cu capac, pentru a evita oxidarea și apoi se pune la frigider pentru aproximativ 2-3 ore. Dacă nu aveți vase cu capac, puteți folosi boluri micuțe, dar va trebui să topiți 50 gr de unt și să ungi pateul cu o pensulă de bucătărie pentru a-l sigila.

Preparatul se servește cu pâine proaspătă și castraveciori murați. Poftă bună!

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter