Pască în trei straturi. Rețeta preparatului vedetă de pe masa de Paște în 2023

De Raluca Vițu, pe

Pregătirile pentru Sărbătorile Pascale sunt în toi și ne-am gândit să le venim în ajutor gospodinelor cu o altfel de rețetă de pască.

Este vorba despre o variantă în trei straturi. Această pască este mult mai savuroasă decât cea clasică, deoarece conține mai multe ingrediente și aduce un plus de eleganță pe masa de sărbătoare. Cu siguranță vă veți impresiona musafirii dacă o adăugați în meniul de Paște.

Citeşte şi: Horia Vârlan, secrete pentru cele mai gustoase preparate de Paște. Cum faci cozonac pufos, pasca delicioasă și friptura de miel / Exclusiv

Iată cum se prepară pasca în trei straturi.

Ingrediente:

Pentru stratul de brânză:

  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 20 g zahăr vanilat
  • 3 linguri făină
  • 600 g brânză de vaci
  • 100 g stafide
  • Pentru stratul de smântână:
  • 4 gălbenuşuri
  • 150 g zahar pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 500 g smântână (de minim 30 % grăsime)
  • 40 g făina
  • 3 linguri cacao

Citeşte şi: Pască fără aluat. Cea mai simplă și rapidă rețetă a Iulianei Tudor. „E foarte gustoasă!”

Pentru bezea:

  • 4 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 10 linguri nucă măcinată

Mod de preparare:

Începem cu prepararea primului strat. Mai întâi se mixează ouăle cu zahărul până când acestea își dublează volumul. Încorporăm treptat făina, apoi brânza și stafidele. Compoziția se amestecă bine pentru a deveni omogenă. Se tapetează o tavă rotundă, cu margini detașabile, cu hârtie de copt. În ea se toarnă compoziția primului blat și se dă la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute.

Urmează pregătirea celui de-al doilea strat. Gălbenușurile se mixează cu zahărul pudră și cu cel vanilat până obținem o cremă spumoasă. Adăugăm smântâna, apoi, treptat, încorporăm făina și pudra de cacao.

Citeşte şi: Mirela Vaida are o rețetă specială de pască în două culori. Cum se prepară deliciosul desert

După scurgerea celor 40 de minute, scoatem primul blat din cuptor și turnăm peste el compoziția cu smântână. Nivelăm totul și dăm tava la cuptor pentru 30 de minute.

Între timp, pregătim ultimul strat. Se mixează albușurile, adăugând treptat câte o lingură de zahăr. În bezeaua obținută adăugăm nuca măcinată, încorporând-o ușor.

După 30 de minute, scoatem tava din cuptor și turnăm bezeaua peste cele două straturi. Tava se mai ține 30 de minute la cuptor, reducând căldura la 170 de grade.

Poftă bună!

Foto – captură Youtube/Retetea de acasă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter